Skocz do zawartości

Powrót do starej strony a SEO

emiljas

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

zwracam się do Was z ogromną prośbą o pomoc. 12.09 uruchomiłem nową wersję sklepu internetowego. Przed uruchomieniem nowej witryny miałem ok 120 uu dziennie, po uruchomieniu nowego serwisu liczba wejść sukcesywnie spadała, dziś osiągnęła 15uu. Sam już nie wiem co robić. Niestety nie miałem możliwości przekierowania 301 starych produktów na nowe. Czy mógłby mi ktoś doradzić, czy powrót w dniu jutrzejszym do starej wersji sklepu w czymś mi pomoże? W Google Search Console zgłaszałem już nową stronę, nową mapę witryny etc.

Adres sklepu: www.emaluszek.pl

Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję.

Niestety nie miałem możliwości przekierowania 301 starych produktów na nowe.

I tu może być problem, dlaczego nie miałeś możliwości zrobienia 301 na nowe?

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Dziękuję za odpowiedź. 

Tylko niewielka część produktów starego sklepu została przeniesiona do nowego, 3/4 z nich zostały "połączone" tak więc np. produkty A, B, C ze starego sklepu to produkt A w nowym sklepie. Nie miałem też możliwości wygenerowania linków w starym sklepie, więc ręczne robienie przekierowań byłoby dość czasochłonne. Sam już nie wiem co robić, czy wracać do starego sklepu czy czekać... 

3/4 z nich zostały "połączone" tak więc np. produkty A, B, C ze starego sklepu to produkt A w nowym sklepie.

Przenieś to jako 301. Podaj adres starego sklepu (istnieje? bo tu też może być problem).

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Zerknij do GA i sprawdź, dla jakich podstron spadł ruch organiczny. Zazwyczaj jednak sporo ruchu zgarnia strona główna - czy na niej też widać mocne spadki?

No i tak jak już Ci napisali - 301 w przypadku zmiany struktury URLi to podstawa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności