Skocz do zawartości

wyświetlanie w G podstrony na konkretne zapytanie ....

barpas

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie, czy da się jakoś dogadać z google tak by wyświetlał moją stronę główną w odpowiedzi na większość zapytań użytkowników, ale na jedno czy 2 konkretne (w moim przypadku "programy na zaliczenie" i "pisanie programów na zaliczenie") wyświetlał adres podstrony dotyczącej tej konkretnej usługi ?

czyli np - użytkownik wpisuje w google "programy na zamówienie", "pisanie programów" etc - wyświetla się adres 

https://programy.zagrosze.com

ale gdy wpisze np "programy na zaliczenie" - 

https://programy.zagrosze.com/nazaliczenie/

jest to możliwe - czy zostaje tylko pozycjonowanie 2 adresów ?

programy.zagrosze.com - musisz napisać program ? zrobimy to za Ciebie ;)

pisanie programów na zamówienie, zaliczenie, zlecenie...

podstrona  jest lepiej zoptymalizowana pod dane zapytanie i dlatego jest wyświetlana,  i z tego co widzę jest to podstrona starszej wersji serwisu.

możesz  zrobić przekierowanie  301 ze starej podstrony na nową czy na stronę główną.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

właśnie odwrotnie - chcę żeby była wyświetlana - a nie jest !

po zmianie serwisu na bardziej "profesjonalny" stwierdzam kompletny brak zapytań odnośnie programów na zaliczenie - a kiedyś było tego całkiem sporo ...

przy czym nie jest to tak że ludzie nie szukają - szukają widzę to w konsoli, szukają i nawet wchodzą na moją stronę - tyle że nie piszą listów z zapytaniem o wycenę ...

uznałem - że ludzie szukający pomocy w napisaniu programu na zaliczenie - widząc nową wersję strony uznają że trafili pod zły adres, że strona skierowana jest do firm a nie do studentów

z drugiej strony na firmach też mi zależy dlatego nie chcę epatować programami na zaliczenie na stronie głównej 

najlepiej gdyby człowiek piszący w google "pisanie programów na zaliczenie" był kierowany bezpośrednio na podstronę właśnie tą ze starego serwisu  - a nie na stronę główną 

staram się linkować powoli na tą podstronę z odpowiednim anchorem  - niestety na razie nic to nie daje

dlatego pytam - może można jakoś przekazać google by robił to za nas (np w konsoli wyszukiwania albo przez jakieś parametry w kodzie strony) 

programy.zagrosze.com - musisz napisać program ? zrobimy to za Ciebie ;)

pisanie programów na zamówienie, zaliczenie, zlecenie...

w  menu  górnym daj linka do podstrony  dedykowanej programom  na zaliczenie...  a podstronę przecież możesz zrobić w podobnych  klimacie jak cały serwis, dodatkowo bym od razu wrzucił na podstonę formularz kontaktowy.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

zgadzam się z przedmówcą. najlepiej dostosować podstronę do nowego wyglądu witryny i umieść do niej link w menu głównym. Stara wersja miała podstronę "o mnie " . Teraz widzę, że na głównej dodałeś jakieś informacje o sobie, która gubi się gdzieś w treści. lepiej jednak zrobić podstronę "o mnie" zwiększa to wiarygodność serwisu, co ma znaczny wpływ na zapytania. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności