Skocz do zawartości

Prośba w rozgryzieniu CMS i plików odpowiedzialnych za dane info.

SZVARC

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Z góry dziękuje za pomoc w ogarnięciu i pomocy. :D

Ale przychodzę do rzeczy.

Potrzebuje pomocy dość nietypowej. Przekopałem cały internet 2 razy ale nie znalazłem odpowiedzi na moje problemy. Wielu z Was powie mi teraz skoro nie umiesz to się nie zabieraj.... ale rzecz polega na tym, że właśnie chce się nauczyć :P

A teraz już na serio do rzeczy.

Otwieram serwis internetowy z gotowego skryptu. Potrzebuje nanieść drobne poprawki pod siebie. Problemem jest to, że serwis ma sporo plików i nie jestem w stanie każdego sprawdzić żeby znaleźć te odpowiedzialne za dana podstronę. Mam zainstalowaną nakładkę na Chrome i jak jestem na stronie i prawym myszki kliknę mam taka opcję ZBADAJ ELEMENT.  Duzo to daje przy robieniu strony ale szukam innego podobnie działającego rozwiązania, które pomoże mi w namierzeniu w którym pliku na serwerze jest dany element.

Przykład:

Wchodzę na zakładkę np. OGŁOSZENIA i tam mam jakieś stałe teksty które są powtarzalne. Potrzebuje to namierzyć oraz zmienić ....

ma ktoś jakieś narzędzia czy pomysł jak to zrobić ???? będę dozgonnie wdzięczny. 

@jimmi, Dokumentacja kończy się tylko na tym jakie pliki tam sa :/ a raczej foldery... w bazie danych znajde teksty bez problemu bo zrzucam do pliku CTRL+F i nie ma problemu. Ale sporo jest stałych takich w plikach .php

@maqriusz182, No z tą dokumentacja jest straszna lipa....

@moskit, własnie testuje to i zobaczę jak się zachowa. Trochę to trwa zanim przeleci wszystko ale idzie ku dobremu

Dzięki wszystkim za pomoc.. a co dokumentacji to postaram się o nią zawalczyć... :D 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności