Skocz do zawartości

CapMonster 2 (EN) English

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś wie jak to pod Senuke'a podpiąć? Popróbowałem różne ustawienia ale nie chce emulować żadnych serwisów - inne emulatory np. GSA czy captchatronix działają ok.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Można jeszcze na sztywno przypisać IP serwera ( nie localhost) i w host kierować na przykład antigate na to IP.

Uprzednio ustaw brandmauer windowsa aby nie blokował soft, IP, port.

Ogólnie autorzy mówią że ma działać na lokalu również 127.0.0.3, 127.0.0.4, 127.0.0.5 jeśli nie dziala to zmieniać port 80.

Z Senuke nie korzystam, ale nie widzę na forum aby ktoś pisał że nie działa. Z tego co widzę to jeden użytkownik pisał o problemach z GSA, API GSA nie posiada do Capmonster nie ciężko domyślić się czemu :D, mogą również być problemy z podłączeniem pod Ubot na standardowym dodatku ( Xneolinksa to nie dotyczy bo moduł captcha jest autorski).

• 2 tygodnie później...

Dodano nowe darmowe module:

629ov3zx.png

Pamiętajcie, że skuteczność na recaptcha z dużej mierze zależy od jakości(niezaspamowaniu) proxy.

Dodanie audiorecaptcha ( ta wersja istnieje w większości typów recaptcha) naprawdę jest  dobrą wiadomość, ciekawo tylko ile czasu będzie ten modul skuteczny.

Wczoraj zrobiłem moduł pod jeden ze skryptów Xneolinksa ( wersja językowa Capmonster 2 nie ma żadnego znaczenia są identyczne).

Zajęło mi to ok 4h ( razem z przygotowaniem obrazków, można było zrobić o wiele szybsze ale celowo wybrałem większa liczbę obrazków i opracowałem ręcznie większą ilość znaków aby zobaczyć jak to wpłynie to na skuteczność modula) ilość captcha w systemie uczenia się 3200, Opracowanych znaków ponad 10 000.

Wniosek ilość opracowanych obrazków i centrów ciężkości zanków wprost proporcjonalnie skuteczności gotowego mudulu.

Na ten typ captcha ja wydawałem dienie ok 10-15 usd (jeden z  cmsów co ma ta captcha wydaje captcha za każdym razem przy rożnych czynnościach z poziomu użytkownika więc na jedna miejscówkę idzie więcej jak 1 captcha). Łatwo przeliczyć opłacalność zrobienia takiego moda.

Łatwość zrobienia modulu - średnia (captcha niby wydaje się prosta, ale taka nie jest szczególnie obrazki z "szumami" i zniekształconymi znakami).jhox9ikm.png   ak9yn3jq.png

Ilość filtrów wykorzystanych w systemie uczenia się jednoczesnej - 4

Skutecznośc moda 98 % średni czas rozwiązywania jednej captcha 0,42 sek

Waga zakodowanego moda 1,2 mB

Każdy parametr ( skuteczność i szybkość) można by było jeszcze poprawić ale mi pasuje tak jak jest.

9b7zqyv3.png

Kolejny mod który zrobiłem captcha z Diskuz 3.2, skuteczność można jeszcze poprawić bo błąd dotyczy jednej litery, wystarczy przeuczyć na większej ilości tych znaków z bardziej dokładnym wyznaczeniem centra masy. Druga captcah z Diskuza ( mniej wykorzystywana, jest w ok 20% wszystkich diskuzów) jest dość skomplikowana na niej na razie skuteczność 27% ale mod jeszcze nie kodowałem, będę przerabiać.

m7t2ca8s.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności