Skocz do zawartości

CapMonster 2 (EN) English

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeżeli ktoś jest zainteresowany modułem do Discuza i PHPWeb to chętnie zamienię się za listę z miejscówkami.

Portal Szukam Pracy Ogłoszenia Praca w Polsce i za granicą na Szukampracy.pl

Ambitni i zdolni pracownicy z Ukrainy dla Twojej firmy

Prywatna Przychodnia Szczecin profesjonalna opieka Medyczna w Szczecinie

• 2 tygodnie później...

Dochodzi moduł do cms'a NukedKlan - skuteczność 88%

są dwa rodzaje jasne i ciemne - Oferujesz do tych dwóch z zdeklarowana skutecznościa ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

:(

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 2 miesiące temu...

Czy może mi ktoś jak krowie na rowie wytłumaczyć jak działa capmonster2? Kupiłem/Wypożyczyłem wersję standard. Kupiłem punkty w decaptcher i deathbycaptcha i ten pierwszy w zenku działa dobrze, natomiast z deathbycaptcha mam taki oto problem, że balance nie podaje żadnej wartości. Nie podaje 0, po prostu nic nie podaje. Od razu zaznaczam, że capmonster2 jest wyłączone i hosts jest czyste. Tak więc to jest problem, który mam z zenkiem, natomiast najbardziej wkurza mnie fakt, że wydałem kasę na wynajem capmonster2 i za cholerę nie rozwiązuje captcha, wszystkie są rozwiązane błędnie. Mam zaznaczone, że ma wysyłać capcha do usług, jeśli automatycznie nie może zostać rozwiązane. Używam do zenbloga.

Edycja: Już wiem, otrzymałem odpowiedź od autora zenBloga. Capmonster2 nie działa z zenblogiem. Tak więc 200 zeta w plecy.

Czy jest gdzieś w necie jakiś ludzki opis jak działa Mass Centers? Za cholerę tego nie ogarniam. Przy bardzo prostej, jedynie cyfrowej captcha udało mi się wykręcić skuteczność 92% przy 100 pobranych obrazkach captcha. Jednak gdy captcha jest trochę bardziej skomplikowana, znaki są krzywo i są również litery to wychodzi mi 2%. Czy to wina Mass Centers, czy zbyt małej liczby pobranych obrazków?

Czy jest gdzieś w necie jakiś ludzki opis jak działa Mass Centers

Tak są nawet filmik od Rostonix ( admin na forum) ale niestety w języku rosyjskim. Uczylem się po jego filmikach.

Czy to wina Mass Centers

nie zawszę, wystarczy,że rozmiar podasz nieprawidłowo i będzie 2%.

Obserwuje te krzywe w fazie tworzenia modułu, i pracuj na próbce więcej jak 1000 captcha. W instrukcji pisze 300 ale to chyba jakieś proste cyfrowe. Skomplikowana captcha potrzebuje wiele opracowanych obrazków.

Dzięki MaxPan. Ja pobrałem tylko 100 captcha, myślałem, że wystarczy dla bardzo prostej captcha bez żadnych szumów i innych elementów graficznych. Z rosyjskim niestety u mnie problem, te jego filmiki znalazłem, ale właśnie po rosyjsku.

Poleżenie przycisków w wersjach jest takie same więc połapać się można, ale 100 captcha to mało nawet jak na prostą captcha. Sprawdzaj również dobrze to co OCR wysyła jak obrazki rozwiązujesz do modulu, bo oni też się mylą a to ma znacznie dla końcowego efektu.

Ręcznie pobrałem 200 captcha, więc nie korzystałem z OCR. Deathbycaptcha wszędzie przy tym captcha zwracało sorry, mimo iż proste jest. Stąd pomysł na zrobienie modułu do capmonster2. Ja korzystam z deathbycaptcha, ale może warto się przenieść na 2captcha? Będzie różnica na plus? Oni mają fatalną rejestrację, wszystkie maile mi odrzuca.

z deathbycaptcha, ale może warto się przenieść na 2captcha? Będzie różnica na plus?

oczywista oczywistość 

Ręcznie pobrałem 200 captcha, więc nie korzystałem z OCR

to że ręcznie pobrałeś wcale nie oznacza, że ręcznie musisz rozwiązywać. 

Co do opłacalności to jeśli jesteś w stanie stworzyć moduł z 30%+ skuteczności  i wydajesz więcej jak 10 usd miesiecznie na captcha to na pewno warto. Mi capmosnter2 zaoszczędził już ponad 1500 usd

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności