Skocz do zawartości

Jak to w końcu jest z unikalną treścią, a pozycją w Google?

kair4

Rekomendowane odpowiedzi

@Beerbant

fraza 1 930 000 wyników,

zapytań w Google 1000 / m-c,

silnik: Joomla na głównej,

Sytuacja wygląda tak. Stary serwis ma podstronę tematyczną wraz z zawartością.

Na nowej domenie została skopiowana podstrona tematyczna (wygląd - zmieniony kolor tła, kolejność zdjęć zachowana).

Copyscape daje następujące rezultaty:

Nowa domena: 341 words, 60% matched

Główna: 358 words, 57% matched

Keywords minimalnie zmienione.

Description inne.

OK, trochę może przesadziłem, są różnice, które widocznie wystarczają Google. Natomiast wizualnie jest to ten sam layout i identyczne 44 linki umieszczone pod zdjęciami oraz identyczna stopka.

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Różnie to bywa. Z mojej autopsji jeśli chodzi o skuteczność treści to rankują długie (<4500 znaków) opatrzonę w grafikę, wideo i linki (wenetrzne i zewnetrzne) artykuł. Wydaję mi się również, że zależy bardzo dużo od tego czy SERPy były czyszczone. Zwróciłbym również uwagę na tematyki strony. Strony tematyczne zazwyczaj rankują lepiej niż wielotematyczne. 

Jest np. taka strona:

https://www.socialhero.pl/

Linkowanie prawie żadne a rankuję lepiej niż artyuł z nowegomarketingu.

Z mojej autopsji jeśli chodzi o skuteczność treści to rankują długie (<4500 znaków) opatrzonę w grafikę, wideo

:glaszcze:

Strony tematyczne zazwyczaj rankują lepiej niż wielotematyczne.

:hahaha:  :hahaha:  :hahaha:

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Z tego co napisałeś wynika, że w topie trudno znaleźć strony/podstrony, która ma poniżej 4500 znaków. Co tu wyjaśniać? Wystarczy przeglądnąć topy na kilka fraz i Twoją teorię szlag trafi.

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Śmieszkuj, śmieszkuj

:D Jedyną śmiesznotką tutaj z tego co widzę to jesteś Ty :)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Nic takiego nie wynika. Mówie tylko jaka treść najlepiej mi wskakuję.  Wiadomo, że linki są najważniejsze ale w topach czasem siedzą takie niepodlinkowane strony, że mięknie pała. Jak to wyjaśnić?

@blake Nie no waszych śmieszków z Xanem to nic nie przebiję  :faja:

@blake Nie no waszych śmieszków z Xanem

Wypraszam sobie! Ten błazen nawet nie potrafi nikogo podśmieszyć!

Mówie tylko jaka treść najlepiej mi wskakuję

Bo... to wyskakuje Tobie... Jak zjesz jeszcze parę ton chleba to może w końcu zauważysz, że Treść, która wyskakuje Tobie nie zawsze wyskakuje innym ;)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Tak na szybko...

1. Widzę tam duuużo treści. Nawet bardzo dużo, więc... wszystko jest ok.

2. Patrząc jak statystyczny człowiek na 2/3 ekranu od lewej i 1/2 od góry oczom mym ukazał się taki tekst:

Człowiek, który poniża innych, aby siebie wywyższyć jest nie tylko bardziej prymitywny niż prostak z prowincji, ale również, wykształcenie które zdobył dzięki pracy tych prostych ludzi jak państwo sami widzicie nie właściwie wykorzystuje

:piwo:  dla autora mieszarki, która ten tekst stworzyła! :D

PS. Jeżeli to był człowiek to 2 browary!

a jesteś w stanie to wyjaśnić?

ei incumbit probatio, qui dicit, non ei, qui negat -> ciężar dowodowy spoczywa na tym, kto twierdzi, a nie na tym kto zaprzecza

ale w topach czasem siedzą takie niepodlinkowane strony, że mięknie pała. Jak to wyjaśnić?

Bajecznie prosto, nie potrafisz znaleźć linków.

że mięknie pała

Współczuję.

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

ludzie ciągle zapominają o zalezności linki/treść

jesli masz go*****y profil linkow, a raczej ich brak to musisz się naorać z pisaniem długiego aertykułu

ale jak masz w ciul linków jak portale miast czy jakieś wp onety to wystarczy artykuł w postaci headera + jedno, dwa zdania na 50 znaków i jestes wyzej

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności