Skocz do zawartości

Czy warto dokonać translacji URL ?

FID

Rekomendowane odpowiedzi

A ja widzę jeszcze jeden plus statycznych URLi.

Otóż w statystykach często jest tak, że link do naszej strony prowadzi z dynamicznego url to nie wiesz z jakiego, bo wyświetla się tylko np. strona.pl/index.php zamiast strona.pl/index.php?id=222

Nie wiem o jakich statystykach mówisz (AwStats?), ale ja tam widzę wszystko i nawet więcej.

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

Nie wiem o jakich statystykach...

Sprawdzałem i w stat.pl też tak jest.

Przykładowo z tego forum mam ileś tam wejść i wszystkie są ze strony index.php co jest oczywiście niemożliwe, bo linki są w poszczególnych postach.

W awStats też tak mam. A mam wersję Advanced Web Statistics 6.4

Jak się uzywa kiepskich statystyk, to i owszem.

Może i są kiepskie, ale są na ponad 33000 stron (a to tylko z tych, które są w rankingu).

Windows też jest ponoć kiepski a większość ludzi z niego korzysta - takie życie :P

Ale nie o tym jest dyskusja. Faktem jest, że gdy ktoś ma np. statystyki stat.pl a wejścia pochodzą ze stron z dynamicznymi linkami, to nie może ze statystyk udać się bezpośrednio na stronę z linkiem.

Więc jeśli ktoś chce zrobić statyczne URL to niech robi, bo ułatwi życie użytkownikom "kiepskich statystyk" :rolleyes:

Ani to ani to :rolleyes:

Pliki...

Ani co ?

Jakie pliki ?

rozpedzilem sie :P piszac posta od razu myslalem o mechanizmie

ofc chodzi mi o statyczny adres, prosto do danego pliku/strony - bez przesylania zmiennych w adresie i bez udzialu .htaccess

np. wuwuwu.mojadomena.peel/jedenzkatalogow/ladnydopozycjonowaniaadresdopliku.php

a sam mechanizm jest raczej przydatny gdy mamy pare tysiecy podstron ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności