Skocz do zawartości

czy to już koniec gadu-gadu ?

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Widać, że walczą o klienta, dodają nowe funkcjonalności, jedną z nich jest np. co jakiś czas pojawiający się wielki reklamowy baner na monitorze  :kwasny: który można zamknąć dopiero po kilku sekundach (wiadomo, trzeba zdążyć, mimo woli zapoznać się z reklamą)

Ta reklama w ogóle jest cholernie upierdliwa. Nie dość że wskakuje automatycznie po załadowaniu się komunikatora, to wyskakuje ponownie gdy poruszam myszką po dłuższej chwili nicnierobienia.

Pal licho jeśli ktoś korzysta tylko z jednego konta. Ja mam włączone dwa (prywatne + konto Radia Paranormalium do kontaktów ze słuchaczami), więc za każdym razem wyskakują mi dwie reklamy, najczęściej identyczne. I obydwie każą czekać kilka sekund na włączenie przycisku "zamknij".

Ja rozumiem, że trzeba generować jakieś zyski, ale takie działanie to po prostu szczyt chamstwa i scoorveseynstwa.

I jeszcze się dziwią, że ludzie uciekają od GG. Przecież w porównaniu z takim Messengerem czy choćby Skypem, gadulec jest nieprawdopodobnie usrany reklamami i innymi zbędnymi bzdetami.

Jedno z podstawowych narzędzi komunikacji, także biznesowej.

Chyba że "biznesy" prowadzisz z gimbazą. Nikt poważny nie korzysta z GG.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Wydaje mi się, że jednak jednym podstawowych narzędzi komunikacji jest telefon czy e-mail

Dokładnie, w sprawach pilnych telefon, w mniej pilnych mail. GG mam na kompie ale już go nie używałem z rok chyba.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Chyba że "biznesy" prowadzisz z gimbazą. Nikt poważny nie korzysta z GG.

I tu się mylisz, wielu przedsiębiorców zatrzymało się na rozwoju technologii właśnie na etapie: email/GG

(w moim przypadku większość to faceci 35-60 lat) i ja niestety też do tej grupy się zaliczam, że instagramy, chmury i fejsowy messendżer są już trochę poza zasięgiem. Natomiast jak to określiłeś gimbaza właśnie korzysta z nowszych technologii (projekty przygotowują w najnowszych wersjach softu - gdzie pojedyncze stanowisko to kilka tys. pln, a w firmie nie możemy sobie pozwolić na piraty, więc soft jest odświeżany co rok-dwa, a nie co kilka miesięcy) projekty wrzucają w chmury i dzwonią z pretensjami, że nie korzystamy z komunikatorów jakiś tam i że kontakt tylko tel/mail :D

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

On pisze tylko po to żeby pisać, nie ważne co. Mam wrażenie, że najpierw napisze a później myśli.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

I tu się mylisz, wielu przedsiębiorców zatrzymało się na rozwoju technologii właśnie na etapie: email/GG

Wszystko zależy od tego kto jakie biznesy prowadzi i z kim.

Natomiast jak to określiłeś gimbaza właśnie korzysta z nowszych technologii

Nie wiem czy gimbazą można nazwać managerów wyższego szczebla,  którzy prowadzą wideokonferencjie z osobami znajdującymi się na innym kontynencie.  Pewne rzeczy usprawniają prowadzenie biznesu,  więc nie widzę powodu aby nie rozwijać się. Gimbaza poprostu nie potrzebuje takich technologii. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

można nazwać managerów wyższego szczebla

Menadżer wyższego szczebla @Szlafrock rozmawiający na skypie z biznesmenami z chin, którzy produkują mu tandetę. Mam ten obraz przed oczami! :D

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności