Skocz do zawartości

Prośba o pomoc - szukam nietypowej Captcha do WP

rissah

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi mi o zabezpieczenie strony rejestracji. Nie tej tradycyjnej wordpressowskiej do logowania/rejestracji, ale takiej, która poradziłaby sobie z formularzem rejestracji. Zwykłe wtyczki nie dają rady (captcha się nie wyświetla). Ktoś usilnie mi konta zakłada (kilkaset przez noc) i spamuje linkami.

spdszkolenia . pl / register

Jeśli ktoś wiedziałby, jak się przed tym zabezpieczyć, prosiłbym o podzielenie się wiedzą.

Wyłączyć rejestrację?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

usuń możliwość wstawiania linka

A jak to zrobić w WP?

@blake - nie mogę wyłączyć rejestracji, bo bez niej użytkownicy nic nie zrobią. Żeby korzystać z zasobów strony trzeba rejestrować konto.

ja używam BotDetect CAPTCHA i daje radę.

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

Ręczna aktywacja kont?

Sprawdzałeś ten plugin? -> https://pl.wordpress.org/plugins/cleantalk-spam-protect/screenshots/

Ma sporą kompatybilność z różnymi, dodatkami do WP jak bbpress buddy press itd.

Zainstalowałem, chyba działa. To znaczy od godziny święty spokój, póki co usuwam fake konta, oby już na zawsze.

Dzięki wielkie za pomoc kolejny raz :)

Dzień później - wszystko ok. Piszę dla mojego pokroju wordpressowych amatorów, bo może komuś się przyda - wtyczka, zaproponowana przez kolegę @swits.pl działa. Gdyby ktoś miał podobną do mojej stronę rejestracji (nie klasyczna strona register w Wordpressie, bo tu dziesiątki wtyczek do captcha, ale dedykowany formularz - strona podana w pierwszym poście), a przez to problem z automatami na swojej stronie, forum bbpress itp., a rejestracja użytkowników byłaby wymagana - działa.

Nie ma captchy, z tego co się zdążyłem zorientować, działa w oparciu o blacklisty adresów email. Póki co skutecznie. Od chwili zainstalowania rejestracje tylko prawdziwych użytkowników. Gdyby coś się zmieniło (czyli wtyczka nie działała na dłuższą metę), zrobię update tematu. Na chwilę obecną jest ok, chociaż nie znam się kompletnie na automatach i metodyce ich działania i mam nadzieję, że tak zostanie :)

Edit: literówki

mam nadzieję, że tak zostanie
Matką głupich cię nazwali, nadziejo!
Ludzie podli, ludzie mali, nadziejo!
Choć się z ciebie natrząsają, głośno śmieją,
ty nas jedna nie opuszczaj, nadziejo!

Zawsze możemy zrobić "audyt" :D, uruchamiamy stoper i teraz 2 opcje:

za 1h masz 50 wpisów z automatu -> koszt 50 PLN na fundację z banerka po prawej

nie masz -> koszt 0 PLN

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Zawsze możemy zrobić "audyt" :D, uruchamiamy stoper i teraz 2 opcje:

za 1h masz 50 wpisów z automatu -> koszt 50 PLN na fundację z banerka po prawej

nie masz -> koszt 0 PLN

Na fundację z banerka już nie raz coś poszło, a co do rejestrów z automatu to już podziękuję. Nawet mnie nie strasz :)

Edit: nawet miałem przyjemność kwestować kilka lat temu z Panią Anną. Złota kobieta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności