Skocz do zawartości

Przekierowanie url - proszę o pomoc

ojciec17

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam do pozycjonowania sklep internetowy, który ma, moim zdaniem, niewłaściwe adresy url. Jak się domyślacie sklep internetowy ma dość sporo zasobów. Jak zatem zautomatyzować pracę przy przekierowaniu adresów, żeby wszystko poszło sprawnie i szybko ?

Druga sprawa jest taka, czy jak uda mi się dokonać przekierowania 301 to czy muszę zaktualizować mapę witryny, czy wszystko dzieję się wtedy z automatu ?

SEOwiedzacy-pozycjonowanie-lokalne-szerokie.png.25e00a740d5ab754a026e5e3ed42d6dd.png

Witam

Mam do pozycjonowania sklep internetowy, który ma, moim zdaniem, niewłaściwe adresy url. Jak się domyślacie sklep internetowy ma dość sporo zasobów. Jak zatem zautomatyzować pracę przy przekierowaniu adresów, żeby wszystko poszło sprawnie i szybko ?

Druga sprawa jest taka, czy jak uda mi się dokonać przekierowania 301 to czy muszę zaktualizować mapę witryny, czy wszystko dzieję się wtedy z automatu ?

Podjąłeś się pozycjonowania sklepu i teraz szukasz pomocy przy przekierowaniach? 

Jak zatem zautomatyzować pracę przy przekierowaniu adresów, żeby wszystko poszło sprawnie i szybko 

Zapewne przez sensowne wyrażenia regularne w htaccess, które możliwie najprościej złapią wszystkie schematy adresów (o ile to apache) i o ile struktura starych/nowych adresów na to pozwala (tak działa w większości przypadków).

Eh... Możesz zostawić mapę witryny jak jest, przecież google jak dostanie adres i ma 301 to sobie przejdzie na nowy. Póki googiel nie przemieli wszystkich adresów starych na nowe zostawiłbym mapę ze starymi (w teorii może mu pomoże szybciej wyłapać zmiany) albo bym zaktualizował ją i podesłał itp. Potem już wygenerował mapę witryny z nowymi adresami jak wszystko się ustabilizuje.

5corpio dzięki. Nie pozycjonowałem tej strony od początku. Zastałem takie a nie inne adresy url. Wiem jak się robi przekierowania w 301. Chodzi o to że nigdy tego nie robiłem w sklepie internetowym gdzie tak wiele rzeczy jest do poprawy :[

Sklep internetowy postawiony jest na wordpressie

SEOwiedzacy-pozycjonowanie-lokalne-szerokie.png.25e00a740d5ab754a026e5e3ed42d6dd.png

5corpio dzięki. Nie pozycjonowałem tej strony od początku. Zastałem takie a nie inne adresy url. Wiem jak się robi przekierowania w 301. Chodzi o to że nigdy tego nie robiłem w sklepie internetowym gdzie tak wiele rzeczy jest do poprawy :[

Sklep internetowy postawiony jest na wordpressie

I tak po przekierowaniach wahania pewnie będą. Ważne, że przy 1:1 pozycję w miarę wróciły.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności