Skocz do zawartości

Indeksowanie

user

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Stworzyłem serwis motoryzacyjny, na którym użytkownicy dodają ogłoszenia. Około miesiąca temu stworzyłem podział na kategorie (strona główna) -> marki (1 zagłębienie) -> lista ogłoszeń (2 zagłębienie) -> podgląd ogłoszenia (3 zagłębienie) - tak, aby robot mógł przejść ze strony głównej do konkretnego ogłoszenia. Używam mode rewrite. Obecnie serwis ma około 10 000 ogłoszeń a google zaindeksowało mi zaledwie 400 podstron. Zagłębił się do 2 poziomu i już nie chce zaindeksować konkretnych ogłoszeń. Co może być powodem tego? Nie korzystałem jeszcze ze skryptu Sitemap Generator. Czy powinienem go wykorzystać? Czy błąd może leżeć gdzieś indziej?

Proszę o pomoc.

Daj Googlowi czas. Raz, że ostatnio z tymi zaindeksowanymi stronami jest różnie (o czym ostatnio głośno w wielu postach), dwa, że G nie zaindeksuje wszystkich stron odrazu. Będzie to robił stopniowo. Zakładamy oczywiście, że wszystko jest z tymi podstronami OK. :(

Moje ulubione radio internetowe.

Pozdrawiam.

[edytowane - Erbit]

Nie cytuj bez potrzeby

No tak ale w tym serwisie ogłoszenia czyli strony są wciąż tworzone i usuwane. Przy dużej ilości ogłoszeń i wejść do serwisu ta rotacja jest ogromna. Więc w takim przypadku lepiej jest użyć generatora sitemap i codziennie generować aktualny plik xml czy nie?

Konczac wypowiedz poprzednika ... w celu posiadania wiekszej ilosci podstron.

A co do duzej rotacji to chyba dobrze. Jesli G bedzie "widzial", ze na stronie sie duzo dzieje, to moze go to sklonic do czestszych wizyt (sprawdzaj kopie stron w G).

Moje ulubione radio internetowe.

Pozdrawiam.

Btw. polecam machnąć archiwum nieaktualnych ogłoszeń. :)

To jest zrobione w taki sposób, że jak nie ma ogłoszenia to wyświetla informację.

np. nieaktualne ogłoszenie

A może lepiej trzymać nieaktualne ogłoszenia w bazie + info nad ogłoszeniem, że jest już nieaktualne?

Które z powyższych rozwiązań jest lepsze?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności