Skocz do zawartości

Efekty dodania na blogu przycisku "Udostępnij"

Linkman

Rekomendowane odpowiedzi

Możesz mieć mega, super wypasione przyciski i zero efektu. Możesz nie mieć przycisków, ale mieć stałych odwiedzających stronę użytkowników i całą masę udostępnień. Z pustego Salomon nie naleje, wszystko się sprowadza do tego czy na stronie coś się dzieje, są realni użytkownicy a nie same boty.

Blog o optymalizacji i projektowaniu stron internetowych.

Ja u siebie na jednym z blogów zauważyłem, że przy ponad 3500 polubieniach (nie fikcyjne konta, bo jak wrzucam art na blog i udostępniam go na FB, to mam ponad 3000 czytających) średnio od kilku do kilkadziesiąt udostępnień.

Blog o prawie pracy, publikuję dużo praktycznych zagadnień, więc może tematyka bloga "robi całą pracę" w tym zakresie - ludzie udostępniają dla swoich znajomych, bo piszę o "życiowych" problemach - nie jakieś felietony tylko konkretne porady i wskazówki dla pracowników i pracodawców.

Inna rzecz, że ostatnimi czasy publikuję rzadko, średnio dwa - trzy arty na miesiąc. Dodatkowo cały czas kombinuję z szablonem (czasem przyciski udostępnień nie pojawiają się) Nie umiem stwierdzić, czy to ma jakiś pozytywny wpływ.

Mam przyciski FB, Google Plus, Pinteresta, Instagrama itp. Takie klasyczne w większości szablonów. Polubień FB przybywa kilkanaście - kilkadziesiąt tygodniowo. Polubień G+ średnio jedno miesięcznie, Pinterest - przez kilka lat 3 osoby :).

Nie znam się na social marketingu, skupiam się na blogu. Blog ponad 3 lata, dość obszerna treść. 80 % ruch z google, kilka procent FB, reszta to jakieś dziwne szukajki, co to się ludziom same instalują i cytowania na forach tematycznych.

• 3 tygodnie później...

Wiadomo, że content is king, jednak udostępnienia są o wiele mocniejsze niż lajki. Nawet jeśli jest ich o wiele mniej, to moim zdaniem powinno się w tym momencie w to inwestować.

A skoro inwestujemy w udostępnienia to warto użytkownikom o tym powiedzieć - np. wstawiając button. :)

Posiadanie przycisków do udostępnienia z pewnością nie zaszkodzi, a może pomóc w rozwoju Twojego bloga, dlatego powinno się je posiadać. Zgodzę się z rissach, że ilość udostępnień zależy od tematyki bloga i charakteru artykułów. Content, który jest praktyczny, zawsze będzie miał swoją wysoką pozycję w sieci. Ciekawe wskaźniki udostępnień mają również artykuły, które są powszechne, emocjonalne bądź budujące historie.

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności