Skocz do zawartości

Księgowanie wpływów

jaclaw

Rekomendowane odpowiedzi

Ja byłem ostatnio w US przez jedną z firm, z jaką współpracowałem dzięki temu portalowi ( tylko, że sobie gdzieś tam kolejną siedzibę w Anglii mają), powodów kontroli?

Ja wskazałem dochód (UoD), on nie zgłosił tego do US i nie przysłał mi PIT11 (ja wykazałem go w zeznaniu rocznym)

Pierwsze pytanie pani, "Jakie artykuły pod kątem SERO? Tak proszę panią SEO aaa SEŁOOO"

Sama mi mówiła, że ludzie są dziwni, gdyż nie potrafią ani się zapytać, ani poprosić o interpretację ani zadzwonić no ale umieją kręcić (na kilkaset złotych do kilku tysięcy) system takich wyłapuje bardzo szybko 

Ogólnie wszystko załatwiłem w 2 dni (dowiezienie umowy i dokumentów od księgowej) koszt około 40 zł ;) (transportu)

Więc jak chcesz już kombinować to na gruby hajs, na małym więcej stracisz ;)

I pamiętaj, nawet ja mam księgową, nie pytaj się nas bo prawo w tym aspekcie cały czas się zmienia i trzeba być na bieżąco ;)

W planach jest nawet wystawianie PITów przez policję :D za zmarnowany czas etc ;)

Idąc twoim tokiem myślenia, można otworzyć firmę na 1 dzień a przez cały rok pracować ;)

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Jak cie tak ZUS boli to możesz rozważyć spółkę zoo + wspólnik na min. 5-10% i wtedy nie musisz ZUS płacić w ogóle.. Z tym że masz większe koszty księgowe a jednak składkę przynajmniej zdrowotną by wypadało płacić, bo jak coś się stanie to będzie bieda...(ewentualnie jak masz 2 faktury na kwartał to uczysz się jak księgowac na amerykance i lecisz sam :blum: wtedy koszty księgowe ci spadają :blum: ..., z tym że chyba jednak lepiej biznes rozwijać....niż tak kombinować)

kombinacje alpejskie ale bez nich wiele (teraz juz dużych) firm by nie powstało....

Wyjazdy na narty w alpy są lepszą i tańszą alternatywą dla feriii w Polsce.

Zapraszam na wyjazdy narciarskie i sylwestrowe.

Biuro projektowe Wrocław - sprawdź tanie projekty budowlane w mieście Wrocław

Księgowa doradziła, że jeśli w czasie gdy działąlność jest odwieszona zmienimy opis faktury, z "rozliczenie miesięcy XYZ" na po prostu jedną pozycję rozliczającą ogólnie to nie powinno być problemów. Taka faktura raz na pół roku (I odwieszenie działalności 2x w roku) myślę że będzie ok.

Jasne, że lepiej rozwijać. Tylko nie od razu zarabia się 10 tys. plus, i tym samym nie odczuwa zusu. A jeśli mam trzymać firmę tylko po to by raz w miesiącu wystawić fv na 1000 zł a raz na 500 to rachunek i wnioski są proste.. Dlatego właśnie założyłem ten temat, bo może ktoś miał doświadczenie w takiej sytuacji, dzięki za rzeczowe odpowiedzi.. w większości ;)

Drukarka przestaje już drukować? Kup tusze i tonery na inkhouse.pl !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności