Skocz do zawartości

Nieźle zabujało dziś...

D_S

Rekomendowane odpowiedzi

Każdy zawsze twierdzi, że na zielono. Będzie realne źródło informacji. :)

Pytałem na co ta informacja może się przydać, bo to, że będzie to źródło informacji już napisałeś wcześniej.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Każdy zawsze twierdzi, że na zielono. Będzie realne źródło informacji. :)

Pytałem na co ta informacja może się przydać, bo to, że będzie to źródło informacji już napisałeś wcześniej.

- Analiza domen, które spadły - przyczyny 

- Analiza domen, które wzrosły - przyczyny

- Określenie % słów, których dotknęły ruchy - można porównać ze swoimi domenami

Zastosować jest wiele. 

Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com

Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania

Zastosować jest wiele.

Jak chcesz analizować domeny, które spadły, domeny które wzrosły jeżeli nie są to Twoje domeny i nie wiesz co było przy nich robione? Takie zestawienie równie dobrze może przygotować wróż Maciej i będzie ono tak samo przydatne jak to, które chcesz zrobić.

Określenie % słów, których dotknęły ruchy - można porównać ze swoimi domenami

Chyba na swoich domenach, bo jak wyżej - nic mi nie da to, że komuś coś wzrosło a komuś poleciało.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Jak chcesz analizować domeny, które spadły, domeny które wzrosły jeżeli nie są to Twoje domeny i nie wiesz co było przy nich robione?

Świat chyba zbliża się do końca bo zgadzam się z blakiem. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Jak chcesz analizować domeny, które spadły, domeny które wzrosły jeżeli nie są to Twoje domeny i nie wiesz co było przy nich robione?

Zakładam, że znajdę wysoki % takich domen, które są w pełni transparentne cd. swoich działań. 

Chyba na swoich domenach, bo jak wyżej - nic mi nie da to, że komuś coś wzrosło a komuś poleciało.

Dokładnie to napisałem, na swoich. 

Dokładnie to napisałem, na swoich.

Żeby analizować swoje domeny potrzebuję Twoich wykresików? Nie bądź śmieszny.

Zakładam, że znajdę wysoki % takich domen, które są w pełni transparentne cd. swoich działań.

Chyba tych na pozycjach 50-1000. Powodzenia w szukaniu.

Żeby analizować swoje domeny potrzebuję Twoich wykresików? Nie bądź śmieszny.

Blake co w tym śmiesznego?

Ja wiem, że na PIO utarło się, że jeśli coś nie dodaje linków to jest nie potrzebne, ale:

- Jak coś spadnie klienci pytają czy innym też spadło - to pytanie pada zawsze.

- Jak wiesz, że tobie spadło 10% a innym 3% to masz informację, że coś skopałeś. 

Chyba tych na pozycjach 50-1000. Powodzenia w szukaniu.

Zupełnie się mylisz. Około 90% domen jest zupełnie transparentnych w tym co robią. 

Zupełnie się mylisz. Około 90% domen jest zupełnie transparentnych w tym co robią.

Serio? Jeżeli tak jest to dalej nie rozumiem po co mi te wykresy? Przecież wystarczy wejść na google, wpisać interesującą mnie frazę i analizować pierwsze pozycje, nie?

- Jak coś spadnie klienci pytają czy innym też spadło - to pytanie pada zawsze.

- Jak wiesz, że tobie spadło 10% a innym 3% to masz informację, że coś skopałeś.

Będę tak miły i nie skomentuje tego.

Będę tak miły i nie skomentuje tego.

Po prostu nie ma czego komentować. Próbujesz jakimiś śmiesznymi argumentami podważyć zasadę działania takich narzędzi jak searchmetrics twierdząc, że są bez sensu. 

Po prostu nie ma czego komentować.

Mylisz się. Po prostu wystarczy mi rozrywek na dzisiaj :) A że takei narzędzia są bez sensu? Tak, są bez sensu :D ale oczywiście nie mam zamiaru nikogo przekonywać, że tak jest, bo dla mnie to na rękę - gość siedzący i analizujący nikomu niepotrzebne wykresy... oby jak najwięcej takich było, ja w tym czasie będę robił swoje.

A że takei narzędzia są bez sensu? Tak, są bez sensu :D ale oczywiście nie mam zamiaru nikogo przekonywać, że tak jest, bo dla mnie to na rękę - gość siedzący i analizujący nikomu niepotrzebne wykresy... 

Widzę, że nie ma płaszczyzny do merytorycznej rozmowy.

Zakończmy na dzisiaj tę jałową dyskusję. 

Ci goście, którzy siedzą i analizują skorzystają, Ty rób swoje. :)

Ci goście, którzy siedzą i analizują skorzystają

Ciekawe czy do robienia TOP czy do szkoleń.

Hihihi

Edycja

A tym, którym buja.

Mniej pić Panowie, mniej pić.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Mniej pić Panowie, mniej pić.

:D

Dodał bym jeszcze - zejść na ziemie i pomyśleć trochę a nie bujać w obłokach.

Zakończmy na dzisiaj tę jałową dyskusję.

Dokładnie, nie ma sensu, nie masz żadnych argumentów, no... może poza tym, że klient będzie pocieszony, że nie tylko jemy spadło :hahaha:

Naprawdę, to już nawet żałosne nie jest.

Dokładnie, nie ma sensu, nie masz żadnych argumentów, no... może poza tym, że klient będzie pocieszony, że nie tylko jemy spadło :hahaha:

Blake, 

Miałem Ci nie odpowiadać, ale odpowiem. 

Ty robiąc swoje tabletki na potencje może nie potrzebujesz niczego, ale uświadomię Cię - jest alternatywny świat, gdzie potrzeby są nieco inne. 

Aby nie być gołosłownym podam Ci kilka rzeczy, które za pomocą takich danych można robić i robimy:

1. Codziennie można wyznaczyć słowa, które nabyły snippet Google News, a które go straciły - bezcenna informacja dla wydawnictw

2. Można wyznaczyć słowa, na które konkretny konkurent jest widoczny, a nasza strona nie

3. Można obserwować spadki/wzrosty witryny - może Ty robiąc 2 frazy tego nie potrzebujesz, ale są strony widoczne na milion słów w Google i nie sądzę, aby byli ten milion słów w stanie monitorować

4. Można śledzić snippety jakie są przy konkretnych wynikach, a więc wiem, że z 20 milionów fraz 2,5 miliona ma wikipedię, a 1,7 miliona YouTube w wynikach wyszukiwania

5. Można określić ogólny potencjał witryny - to na ile słów jest widoczna, jaki potencjał mają wszystkie słowa, czy witryna jest sezonowa (ma np. większy potencjał w czerwcu niż w listopadzie)

Mógłbym wymieniać dalej, ale zostańmy przy tym.

Jeśli twierdzisz, że takie dane są zbędne to nie mamy o czym dyskutować. Na szczęście tak jak mówiłem jest ten alternatywny świat, gdzie ludzie mają szerszy pogląd na SEO.  Zapewne gdybyś miał okazję robić strony, które widoczne są na 300 k - 1kk słów zmieniłbyś również swój pogląd. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności