Skocz do zawartości

Nieźle zabujało dziś...

D_S

Rekomendowane odpowiedzi

Wrzuciliśmy krótkie podsumowanie:

https://www.senuto.com/zmiany-w-wyszukiwarce-20-10-2015/

Wnioski pozostawię wam. :)

Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com

Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wnioski pozostawię wam.

Sprawdziłem wyrywkowo kilka witryn z Twojego linku.

Witryny, które straciły.

4ogloszenia.pl/ - Forbidden  You don't have permission to access / on this server.

skutecznyadwokat.pl - Modernizacja serwisu. Zapraszamy wkrótce do zupełnie nowego portalu.

www.pecherz.pl - nic dziwnego, że witryna straciła, to jest jakiś precel

meczennicykutnowscy.pl - trojan buszuje na witrynie - ostrożnie

wiki-gamezilla.komputerswiat.pl - na ten temat nie będę się wypowiadał ale wiadomo o co chodzi

wiki.komputerswiat.pl - analogicznie

Rozumiem, że witryny z kejsa korzystają z Twojego narzędzia.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Czyli jednym słowem mrozy dalej trzymają...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

4ogloszenia.pl/ - Forbidden  You don't have permission to access / on this server.

skutecznyadwokat.pl - Modernizacja serwisu. Zapraszamy wkrótce do zupełnie nowego portalu.

www.pecherz.pl - nic dziwnego, że witryna straciła, to jest jakiś precel

meczennicykutnowscy.pl - trojan buszuje na witrynie - ostrożnie

wiki-gamezilla.komputerswiat.pl - na ten temat nie będę się wypowiadał ale wiadomo o co chodzi

wiki.komputerswiat.pl - analogicznie

Rozumiem, że witryny z kejsa korzystają z Twojego narzędzia.

SzlafRock,

Niestety jeszcze nie mamy algorytmu, który sprawdza dlaczego witryna sprawdza. Ale to fakt - często to po prostu redirect, albo strona nie działa (to łatwo będzie dorobić).

Żadna z tych wymienionych witryn nie korzysta z narzędzia.

Tak jak pisałem my monitorujemy 20 milionów słów co tydzień (z uwagi na domniemane zmiany odświeżyliśmy dzień po dniu) więc mamy informację o wszystkich domenach. Te akurat dane robiliśmy na bazie 440 tysięcy domen - to takie, które mają/miały widoczność na minimum 20 frazy w TOP 10. 

Niestety jeszcze nie mamy algorytmu, który sprawdza dlaczego witryna sprawdza. Ale to fakt - często to po prostu redirect, albo strona nie działa.

W takim razie dane z "Witryny. które straciły" są nierzetelne.

Nie znalazłem podsumowania dlaczego tak się stało. Dlaczego pewne witryny zyskały a inne straciły. Przy takiej próbce można dojść do konkluzji. Niestety, do tego też jest potrzebny algorytm. W tym wypadku ważniejsze jest kto stracił i dlaczego niż to kto zyskał. ;)

Nie chcę hejtowac, ale biorąc pod uwagę powyższe kejs jest mało wiarygodny. Po prostu nic nie wnosi.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Nie chcę hejtowac, ale biorąc pod uwagę powyższe kejs jest mało wiarygodny. Po prostu nic nie wnosi.

Z tym, że powinniśmy dodać dlaczego spadło/wzrosło to się zgodzę.

Dane są jednak wiarygodne, zbierane na próbce 20 milionów słów kluczowych (wszystkie słowa z wyszukiwaniem > lub równym 10 miesięcznie. 

W poniedziałek zrobimy porównanie 12-19 Października do 19-26 żeby określić czy ten tydzień przyniósł więcej zmian niż poprzedni. Postaram się też, żeby nie pokazywać spadków spowodowanych błędem w działaniu strony. 

Dane są jednak wiarygodne

nic nie wnosi

Jak już było wyżej napisane kilka razy - nikt nie kwestionuje wiarygodności danych, po prostu te dane do niczego się nie nadają - do żadnej analizy. Jednym słowem są bezużyteczne.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Wchodzę w wątek myśląc , że jakieś trzęsienie ziemi w PL czy jakiś sztorm na Bałtyku i jak zwykle coś mnie ominęło a tu jakieś popierdółki ... :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Beer: jak zwykle jesteś na końcu :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Na podstawie powyższej analizy można wysnuć następujące wnioski: 

• Pomiędzy 19-20 Października było dość dużo witryn, które straciły ponad połowę swojej widoczności w wynikach wyszukiwania
  • Ogółem więcej domen zyskało na zmianach z wczoraj

To nie są wnioski to co najwyżej podsumowanie które nic tak naprawdę nie wnosi. Sorry taka prawda.

Wnioski można co najwyżej wyciągnąć analizując pojedynczo każdą domenę biorąc pod uwagę czynniki wew/zew .

Jedyny wniosek jaki można wysnuć to taki, że w SERPach były, są i będą ruchy góra / dół :) 

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Pierwszy: marketing powierz komuś innemu.

Absolutnie bez złośliwości, ot dobra rada.

E: lit.

Dzięki, przemyślę. :)

To nie są wnioski to co najwyżej podsumowanie które nic tak naprawdę nie wnosi. Sorry taka prawda.

Dlatego też tak jak napisałem w poniedziałek porównamy 12-19 z 19-26 Października co pozwoli określić czy 19-26 był typowym tygodniem jeśli chodzi o zmiany. 

Niebawem wypuścimy narzędzie, w którym każdy będzie mógł analizować pojedyncze przypadki, wtedy wnioski każdy wyciągnie dla siebie i na swój sposób. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności