Skocz do zawartości

Optymalizacja meta title na Wordpressie

ojciec17

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem z poprawną optymalizacją meta title strony postawionej na Wordpressie ecomerse. Chodzi o to że robienie meta title na tym cms jest ze sobą połączene w trzech częsciach. Dlatego robiąc title dla strony głównej Tytuł strony głównej - domena.pl. Fragment tego tekstu przykleja mi się do innych podstron w title tworząc za długi tytuł strony.

Moje pytanie jest następujące: jak z poziomu panelu administracyjnego wykonać tę optymalizacje? Zainstalowana jest wtyczka YoastSEO. Drugie pytanie jak w sposób niekonwencjonalny to zrobić jeśli z panela jest to nie możliwe.

Proszę o konkretną pomoc i z góry dziękuję za odpowiedzi. 

Strona to sklep internetowy

SEOwiedzacy-pozycjonowanie-lokalne-szerokie.png.25e00a740d5ab754a026e5e3ed42d6dd.png

Zakładam, że masz zaznaczoną opcję:

(Panel admina -> SEO -> Tytuły i Meta Tagi -> Ogólne)

sby001.png

Zdarza się, że mimo tego przepisywanie tytułów nie będzie działać prawidłowo. Sprawdziłbym plik header.php - title powinien wyglądać następująco*:

(Panel admina -> Wygląd -> Edytor -> header.php)

sby002.png

[Wykonam] ANALIZA WIDOCZNOŚCI - aktualne pozycje mobile/desktop, sezonowość, rankujące podstrony - 10 narzędzi (Ahrefs, Semstorm, Senuto, Clusteric, Rank Tracker, SE Ranking, Alli AI, Keyword Revealer, Ubersuggest, Google Ads)

Ustawiasz w każdym wpisie i stronie swoje własne meta, a co do głównej to w ustawieniach wtyczki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności