Skocz do zawartości

ile za odsprzedaż domeny?

ariel_matrix

Rekomendowane odpowiedzi

Można powiedzieć też tak:

Mam osobowe auto do sprzedania.  Ile mam za niego zażyczyć sobie za sprzedaż,  jakiś czas temu zakupiłem auto, ale jednak z niego nie korzystam?

Sami się odezwali do mnie w sprawie odkupu auta.

Można nim jeździć do kościoła co niedziela.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zrób rozpoznanie na temat firmy która oferuje zakup domeny, sprawdź czy jest duża, czy mała, czy właścicielem jest zachodnia firma czy to może nowa polska sieć siłowni i w zależności od tego co znajdziesz na ich temat, dostosuj odpowiednio cenę. Wg mnie w grę wchodzą kwoty z przedziału niskie XX.xxx zł do max średniego XX.xxx zł. Powodzenia, daj znać jak poszło.

Pozdrowienia

G.

Piękne i lśniące włosy sprawiają, że czujesz się młodo! Sprawdź na portalu KOBIECO.PL  jak poderwać chłopaka sprawdzonymi sposobami! Towarzystwo budownictwa społecznego TBS to krok ku lepszej przyszłości... Czy długi to także jeden z Twoich problemów? sprawdź jak szybko wyjść ze spirali zadłużenia!

Zależy jaka nazwa, jeśli taka że to jeden jedyny potencjaly klient to jesteście zdani na siebie. Jak sie nie dogadacie to już nie sprzedasz a on założy opcję albo poczeka i regnie z palca. Po drugie czy to jedna siłownia czy sieć? Jak jedna to nie licz na więcej niż 1k, jak sieć to już więcej ale nie sądzę, że dadzą 5 iksów.

Wg mnie w grę wchodzą kwoty z przedziału niskie XX.xxx zł do max średniego XX.xxx zł.

Koledzy bądźmy poważni, za taką kasę siłownia zrobi sobie re-branding i po zabawie jeśli  (to co zawarte w domenie) nie jest nazwa zastraszona. Jeśli mają zastrzeżony znak słowny ( a duże firmy to maja zrobione na 100%) - zabiorą za darmo.

Wg mnie w grę wchodzą kwoty z przedziału niskie XX.xxx zł do max średniego XX.xxx zł.

Koledzy bądźmy poważni, za taką kasę siłownia zrobi sobie re-branding i po zabawie

Re-branding za 10-15 tys zł? eee MaxPan to chyba nie możliwe....

Piękne i lśniące włosy sprawiają, że czujesz się młodo! Sprawdź na portalu KOBIECO.PL  jak poderwać chłopaka sprawdzonymi sposobami! Towarzystwo budownictwa społecznego TBS to krok ku lepszej przyszłości... Czy długi to także jeden z Twoich problemów? sprawdź jak szybko wyjść ze spirali zadłużenia!

Prawdziwa wartość domeny jest taka za jaką zostanie sprzedana

Ale głupiutkie jest to zdanie... to skąd w takim razie wiedzieć za ile sprzedać daną domenę? z kosmosu Xann? wartość domeny można oszacować...

W tym wątku nie chodzi o filozofię wartości domen internetowych a o prośbę wyceny. Ja bym celował w niskie-średnie XX.xxx zł. Sprzedawałem za tyle domeny internetowe i znam trochę rynek więc nie pitolcie głupot: "Prawdziwa wartość domeny...bla bla bla "

Prawdziwa wartość domeny jest taka za jaką zostanie sprzedana

Mądrego to aż miło posłuchać! :)

Ja dostałem gęsiej skórki... a Ty Mirek?

Wszystko ładnie, pięknie ale... skoro siłownia ma taką samą nazwę jak Twoja domena to mogą Ci ją odebrać i jeszcze będziesz musiał do tego dołożyć. W podawaniu kwoty bądź rozsądny ! Jeżeli krzykniesz cenę z kosmosu to będzie się im opłacało odebrać Ci ją drogą sądową ! Jeżeli kwota będzie rozsądna a siłownia jest rozpoznawalna i ma kasę  to pewnie kupią ją bez żadnej szopki.

edit. poczytaj o cybersquattingu i znakach towarowych.

Nie wiesz w co zainwestować pieniądze ? Wejdź na DKW.pl i zobacz sprawdzone sposoby na zarabianie pieniędzy oraz jak zarabiać na grach ! Masz problemy finansowe i potrzebujesz gotówki?Ten portal finansowy pomoże Ci wybrnąć z problemów!

mogą Ci ją odebrać i jeszcze będziesz musiał do tego dołożyć

że się brzydko wyrażę: gó**o mogą a nie odebrać.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

mogą Ci ją odebrać i jeszcze będziesz musiał do tego dołożyć

że się brzydko wyrażę: gó**o mogą a nie odebrać.

a możesz poprzeć swoją tezę jakimiś argumentami ?

Nie wiesz w co zainwestować pieniądze ? Wejdź na DKW.pl i zobacz sprawdzone sposoby na zarabianie pieniędzy oraz jak zarabiać na grach ! Masz problemy finansowe i potrzebujesz gotówki?Ten portal finansowy pomoże Ci wybrnąć z problemów!

a możesz poprzeć swoją tezę jakimiś argumentami ?

owszem. domen nie zabiera się "ot tak" - muszą być ku temu przesłanki. samo to, że domena jest w innych rękach niż kogoś kto ma nawet zarejestrowany znak słowno-graficzny nie jest wystarczającym argumentem pozwalającym na odebranie domeny. 

historia zna przypadki, że nawet google wdupia sprawy o domeny ;) ciekawe jak wypadnie na tym tle nadgryzione jabłuszko.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

samo to, że domena jest w innych rękach niż kogoś kto ma nawet zarejestrowany znak słowno-graficzny nie jest wystarczającym argumentem pozwalającym na odebranie domeny

Prawda.

Na 100% mozna zabrać gdy dochodzi stosowanie nieuczciwej konkurencji czyli (w tym wypadku) np. serwis związany z kulturystyka.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności