Skocz do zawartości

Po zdjęciu filtra strona daleko w wynikach

asman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,
od dłuższego czasu borykam się z jedną witryną. Była ona pozycjonowana jakieś 2-3 lata temu przez jakąś firmę i pozostał po tym bałagan. Mianowicie jakiś ukryty tekst z anchorem, trochę spamu i wiadomość na GWT o ręcznych działaniach za nienaturalne linki.
Strona została nieco zoptymalizowana i został zdjęty filtr za linki (zgłoszenie w disavow). Minęły około 4 miesiące i nic, strona nadal w tym samym miejscu, czyli 70-100, nawet wypada poza 100.

Witryna była wykonana w ajax, więc po powyższym okresie i braku rezultatu została wykonana nowa witryna oparta na WordPress z nowym tekstem na głównej (wcześniej praktycznie nie było tekstu) i z zachowaniem odpowiednich adresów url. Po około 3 miesiącach nadal nic.

Jest to raczej łatwa fraza z niewielką konkurencją - "hotel miejscowość", z tym że miejscowość średniej wielkości, więc Top10 powinno być bez większego problemu.
Strona główna posiada PR2, niektóre podstrony PR1
Dodatkowo google wskazuje zamiast stronę główną (która jest zoptymalizowana pod frazę) lub podstronę /hotel zupełnie inne podstrony, np. /bowling

Nazwa domeny jest taka sama jak nazwa hotelu: hotel-miejscowość2.pl (inna nazwa miejscowości niż pozycjonowana fraza) i na tą frazę (hotel miejscowość2) witryna jest w Top1.

Czy macie jakieś sugestie, pomysły jak poprawić pozycje witryny?

Z góry dzięki za pomoc.

(zgłoszenie w disavow)

Czy jeszcze coś trzeba dodawać?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Mamy, zlecić komuś kto się zna, odpowiednio zapłacić. Hotel ma przynosić zysk? Czy się mylę? Osoba która zajęłaby się tą stroną też chciałaby mieć zysk.

Dlaczego przy komercyjnych projektach liczycie na darmochę ?

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Filtr ręczny może być zdjęty, a mógł się przyplątać/być jakiś dodatkowo algorytmiczny.

Choć jak skorzystało się z DT to co za różnica. Bez linków to tylko Awangersi i Drużyna Pierścienia da rade :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

To że został zgłoszony Disavow nie oznacza, że były w nim WSZYSTKIE linki :)
Nawet gdyby linków było mało nie wyjaśnia to dlaczego google kieruje na niezoptymalizowaną podstronę.

Dlaczego przy komercyjnych projektach liczycie na darmochę ?

Myślałem, że forum jest po to aby zadawać pytania, a jeżeli ktoś zna odpowiedź lub ma pomysł jak go rozwiązać, to udzielać odpowiedzi. Nie chcesz pomóc, to się po prostu nie udzielaj i wszyscy będą zadowoleni :)

Filtr algorytmiczny powinien chyba odpuścić po zmianie całej witryny.

Niestety na tą chwilę zmiana domeny nie wchodzi w grę.

Skoro strona pozbyła się linków które ja wypozycjonowaly to jest oczywiste że już w top ach nie będzie

Strona pozbyła się linków, które spowodowały nałożenie kary, a nie które wypozycjonowały witrynę.

Myślałem, że forum jest po to aby zadawać pytania, a jeżeli ktoś zna odpowiedź lub ma pomysł jak go rozwiązać, to udzielać odpowiedzi.

To przecież udzieliłem odpowiedzi, nie rozumiem o co Ci chodzi. Wyjaśnię Ci to dokładniej jak mam wyjazd służbowy do miasta w którym masz hotel i chcę tam przenocować to nie zadaję pytania na forum: Jak znaleźć darmowy nocleg ? Tylko płacę. Dokładnie to samo powinieneś zrobić Ty.

Forum jest od zadawania pytań ale nie oczekuj że ktoś zrobi Ci audyt za darmo, tym bardziej że nawet adresu strony nie zna.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Jak strona głowna wyprzedzana jest przez jakaś podstrone średnio zoptymalizowaną, to oznacza jedno, to że napisali ze zdjeli filtr to napisali, jak to się mówi, papier wszystko przyjmie. :)

Czyli uważasz, że strona nadal ma nałożony filtr? Jeżeli rzeczywiście tak może być, to co w tym wypadku zrobić?

Myślałem, że forum jest po to aby zadawać pytania, a jeżeli ktoś zna odpowiedź lub ma pomysł jak go rozwiązać, to udzielać odpowiedzi.

To przecież udzieliłem odpowiedzi, nie rozumiem o co Ci chodzi. Wyjaśnię Ci to dokładniej jak mam wyjazd służbowy do miasta w którym masz hotel i chcę tam przenocować to nie zadaję pytania na forum: Jak znaleźć darmowy nocleg ? Tylko płacę. Dokładnie to samo powinieneś zrobić Ty.

Forum jest od zadawania pytań ale nie oczekuj że ktoś zrobi Ci audyt za darmo, tym bardziej że nawet adresu strony nie zna.

Wypowiedź zupełnie bezsensu. Forum jest po to, aby zadawać pytania, otrzymywać odpowiedzi, wymieniać się doświadczeniami itp. Nie napisałem, że chcę darmowy audyt, bo go NIE potrzebuję.

Wystarczą wskazówki gdzie szukać problemu. Tak żebyś zrozumiał, to wyjaśnię Ci dokładnie: Przed wyjazdem służbowym możesz napisać pytanie na jakimś forum gdzie szukać hotelu który spełni Twoje wymagania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności