Skocz do zawartości

Koniec subdomen .republika.pl?

Paq

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

odkąd nazwa.pl wzięła na siebie obsługę hostingu onet.pl, nie ma możliwości rejestracji nowych adresów w subdomenie .republika.pl, prawda? Chcę cię upewnić, bo szukałem wszędzie, ale ze starego panelu rejestracji jestem przekierowywany na landing page hosting.onet.pl (z niego adresu w subdomenie .republika.pl wybrać już niestety nie można). Stare adresy działają, ale panel .republika.pl nie pozwala na zmianę nazwy konta (można usunąć stary adres i teoretycznie zarejestrować nowy, ale sama rejestracja nie działa).

Na infolinii nazwa.pl mówią, że onet.pl zrezygnował prawdopodobnie z darmowej rejestracji nowych adresów w .republika.pl. Jeśli tak, to lipton, bo ja bym z chęcią nawet zapłacił za subdomeny .republika.pl :) Sprawdzałem, czy nazwa.pl nie dodaje subdomen .republika.pl do swojego hostingu, ale wydaje się, że też nie.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

"nie ma możliwości rejestracji nowych adresów w subdomenie .republika.pl, prawda?"

A już myślałam, że tylko ja nie mogę znaleźć tej opcji ;>

Teraz nawet blokują subdomeny republika.pl jak ktoś ich nie przedłuży, ale przedłużenie polega jedynie na kliknięciu w link, nawet bez konieczności logowania się na swoje konto.

Dzień później dostałem maila z Nazwy:

Witam,

Uprzejmie informuję, że firma onet.pl zrezygnowała ze świadczenia usług i przekazała je do serwisu hosting.onet.pl. W związku z powyższym nie ma już możliwości  rejestracji nowych adresów w domenie republika.pl. Jeżeli chcą Państwo uzyskać więcej informacji odnośnie tego czy Państwa usługi zostały przeniesione do serwisu hosting.onet.pl proszę o podanie takich informacji jak NIP/REGON/PESEL w celu sprawdzenia.

Smutno bardzo, bo można było przechwytywać naprawdę mięsiste adresy podlinkowane z Wiki, Dmozu i innych starych miejscówek. Petardy jakich mało.

paq studio YouTube

• 2 lata później...
  • 1 miesiąc temu...

Cześć

Miałem kilka fajnych darmowych subdomen w republika.pl, ale zniknęły... Myślałem, że znikną wszystkie ale np: https://przedszkole_stroza.republika.pl/ i setki innych istnieją. Jak to możliwe ? I jak dostać się do swoich subdomen w republika.pl ? Podejrzewam, że subdomeny można nadal w jakiś sposób przekierować na inny serwer

• 3 miesiące temu...
Cytat

po dzisiejszym wyłączeniu światła w dużej ilości darmowych blogów stronek, za parę dni/tygodni pewnie jakieś przetasowania w serpach się pojawią

Od czasu zamknięcia Republiki minęło trochę czasu i zasięgów kilku domen klienckich, które miały mocne wsparcie z tamtejszego zaplecza jeszcze w 100% nie odbudowaliśmy, więc tak - korekta była. Może to kwestia skali, bo trochę tego mieliśmy, ale to tylko dowodzi, jak mocnymi subdomenami zarządzała Republika.

Cytat

Miałem kilka fajnych darmowych subdomen w republika.pl, ale zniknęły... Myślałem, że znikną wszystkie ale np: https://przedszkole_stroza.republika.pl/ i setki innych istnieją. Jak to możliwe ? I jak dostać się do swoich subdomen w republika.pl ? Podejrzewam, że subdomeny można nadal w jakiś sposób przekierować na inny serwer

paq studio YouTube

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności