Skocz do zawartości

Z różnych stron świata... i Polski

ljuk

Rekomendowane odpowiedzi

Wyczytałem gdzieś na ważnym blogu branży SEO, że linki z różnych stron internetowych niepowiązanych tematycznie ze stroną linkowaną, nie tyle nie pomagają, ale wręcz szkodzą pozycji w wynikach wyszukiwania.

Pozwolę sobie przedstawić mój indywidualny przypadek.

Obecnie współpracuję z osobami, które posiadają bądź zakładają nowe strony internetowe dla swoich działalności. Strony te dotyczą szerokiej gamy zagadnień ale są wartościowe i rozwojowe w swoich dziedzinach. Mając dobre relacje z tymi osobami mógłbym poprosić je o umieszczenie linku do mojej strony. Problem w tym, że chciałbym aby pomogły mi one w poprawieniu wyników w wyszukiwarkach ale w nie wiem czy to mi pomoże albo wręcz może zaszkodzi?

Co Państwo o tym sądzą? Warto czy nie?

Będę wdzięczny za opinie.

Twoje logo www.ludio.pl

Wyczytałem gdzieś na ważnym blogu branży SEO, że linki z różnych stron internetowych niepowiązanych tematycznie ze stroną linkowaną, nie tyle nie pomagają, ale wręcz szkodzą pozycji w wynikach wyszukiwania.

Albo źle przeczytałeś, albo ten blog nie jest ważny, a mało ważny.

Myślisz, że Pani Krysia, która założyła bloga kulinarnego, który stał się bardzo popularnym blogiem i dziennie samoistnie zbiera 100-200 linków z różnych źródeł, dostanie bana tylko i wyłącznie dla tego, że ludzie linkują ze źródeł, które nie są powiązane z blogiem Pani Krysi?

link na nowych niepodlinkowanych stronnach pomoze ci tak jak umarłemu kadzidło.

Dzisiaj nie, ale z pół roku? może to będą topowe strony z tysiącami naturalnych linków? poza tym w linkach też liczy się staż.

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

• 3 miesiące temu...

Powiedzcie mi proszę, czy link w takiej dziwnej postaci, umieszczony w dziale "linki" sklepu internetowego:

<a href="/pl/links/5" title="jakiś title">Jakiś anchor</a> 

jest cokolwiek warty? W sensie czy się liczy?

Nie widzę go ani w Ahrefs ani Search Console a jest już dość stary.

Twoje logo www.ludio.pl

• 2 miesiące temu...

Znalazłem taką treść:

"Linki niepowiązane tematycznie

Google zmierzając do coraz bardziej sematycznego wyszukiwania, zwraca dużą uwagę na tematyczność występujących pomiędzy stronami powiązań. Ma to szczególne znaczenie dla robotów, ze względu na ułatwienia dotyczące segregowania wyników w poszczególne zapytania, analizowania znaczenia określonych witryn oraz potwierdzania jej tematyki. Aby roboty faktycznie wiedziały, że strona o tematyce X jest dokładnie o niej, potwierdzeniem tego faktu są linki pochodzące z innych witryn o tej tematyce. Ponadto cytowanie danego źródła przez powiązane tematycznie witryny jest dla Google wskazaniem, że jest to wartościowe źródło informacji w tym temacie oraz łatwy sposób odsiania niskiej klasy treści, na ogół nie cytowanych przez szerokie grono odbiorców."

Twoje logo www.ludio.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności