Skocz do zawartości

Forum i chat

Userr

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym, żeby na głównej stronie był chat, a w subdomenie było forum, tzn:
chat - strona.pl
forum - forum.strona.pl
Zależy mi, żeby formularz logowania był zarówno na stronie głównej, jak i w subdomenie forum i gdy użytkownik zaloguje się na stronie głównej (i może wówczas pisać na chatcie), to jest również automatycznie zalogowany na podstronie forum (i może wówczas pisać posty na forum) i odwrotnie. Czyli jedno konto użytkownika będzie to pisania na chatcie i forum.
Czy moglibyście polecić jakieś forum, które posiada również chat, który da się przenieść z subdomeny na stronę główną?

Z tego co patrzyłem, to phpBB ma coś takiego jak "MINI-CHAT" i jest on oczywiście na stronie forum. Czy z przeniesieniem tego na stronę główna serwisu byłoby dużo pracy?

Czy z przeniesieniem tego na stronę główna serwisu byłoby dużo pracy?
TAK

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Czy istnieje jakieś prostrze rozwiązanie? Np. użycie oddzielnych skryptów forum i chatu i ich zintegrowanie (chociaż pewnie i przy tym będzie dużo pracy)? Inaczej mówiąc, czy zintergorwanie różnych skryptów forum i chatu, byłoby szybsze niż przeniesienie chatu z podstrony forum (gdzie chat jest częścią forum) na stornę głóną serwisu?

"z podstrony forum"

Poprawka:

Oczywiście miałęm na myśli subdomenę strony, na której znajduje się forum.

Po pierwsze prostsze nie "prostrze". Ze składni zdania, też trudno wyłapać sens.

Odpowiadając na pytanie to już nie pamiętam strony, która ma typowy czat. Kiedyś livesports.pl miał swój czat, ale ludzie tam tylko bluzgali i spamowali.Moim zdaniem wystarczy Ci forum i shoutbox tak jak tutaj.

BTW nie polecam phpBB.

Nieprecyzyjnie się wcześniej wyraziłem - mi właśnie chodzi o taki shoutbox (dla mnie to samo co chat :)), a nie chat w takim starym, tradyjnym stylu :) Taki jak tutaj by wystarczył :)

Więc, czy mógłbys polecić jakieś shoutbox + forum, tak żeby to działo na takiej samej zasadzie jak właśnie tutaj na stronie, z tym, że dało by się w miarę prosto przerobić to tak, żeby ten shoutbox był na stronie głónej: strona.pl, a forum w subdomenie forum:  forum.strona.pl (a nie jak jest tutaj, że zarówno shoutbox jak i forum są w subdomenie: forum.optymalizacja.com).

Z jekiego skryptu korzysta forum tutaj na stronie?

PS Dlaczego nie polecasz phpBB - kwestia wydajności, czy coś innego?

Prawy dolny róg forum:

Community Forum Software by IP.Board 3.4.8
Licencja dla: www.optymalizacja.com

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności