Skocz do zawartości

Stronka do oceny www.rowery.impuls.webd.pl

impuls2003

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze Was o ocene stronki:

https://www.rowery.impuls.webd.pl

Prosze tez o sugestie co mozna w niej poprawic.

Jeszcze nad nia pracuje, dlatego tez prosze o komentarze.

Chce zeby bylka przyjazna dla uzytkownika.

Jeszcze nie sprawdzalem walidatorem HTML

Pozdrawiam.

Dopisek:

Z zalozenia ma to byc nieskomplikowany sklep internetowy oferujacy rowery.

Prosty i funkcjonalny.

Pracuje nad krótkimi opisami artykułów.

Designu praktycznie nie ma.

Jesli to ma byc strona firmowa/sklep to tak nie wyglada. A dlaczego? Po co reklamy, "STATYSTYKI". Dobre to na amatorski blog czy cos na tym poziomie. Logo istats ma dole tez szpeci.

Nie wiem jaki cel maja fotki ze sklepu na glownej. Ewentualnie powinny byc tam 2-3 modele rowerow pokazane lub jakas promocja.

Strona nie wzbudza zaufania. Naprawde zdziwilbym sie jesli by ktos kupil cos. Ogolnie bardzo slabo.

Wydaje mi sie, ze lepszym pomyslem by byl sklep z czesciami do rowerow. Bo cale rowery kupuja raczej amatorzy, a tego typu klienci napewno nie kupia roweru przez internet. Lub po co widziwiac, niech to bedzie dobra strona wizytowka sklepu. Kilka fotek, kontakt, mapka dojazdu oraz opis uslug.

Pozdrawiam

Jurdziol

>Designu praktycznie nie ma.

Jestem dobry od strony technicznej. Grafikiem nie jestem. Jednakze kolorystyka i layout zostanie (jakies drobne zmiany porobie jeszcze). Dodam tylko jakies logo na gorze (moze flash). I powstawiam pewne elementy tam gdzie pisze "Witam w naszym sklepie internetowym ". Sa jeszcze pewne elementy techniczne do poprawienia.

>Jesli to ma byc strona firmowa/sklep to tak nie wyglada.

>A dlaczego? Po co reklamy, "STATYSTYKI". Dobre >to na amatorski blog czy cos na tym poziomie.

Reklamy z pewnych względow musza byc. Tylko kwestia je dobrze umiescic. Statystyki to tez wazna rzecz - pokazuje aktualny ruch na stronie - a to jest dla mnie wazne.

>Logo istats ma dole tez szpeci.

Mozliwe ze logo istat zamienie na jakis niewidoczny obrazek 1px na 1px

>Nie wiem jaki cel maja fotki ze sklepu na glownej. Ewentualnie powinny byc tam 2-3 modele rowerow

Bede musial popracowac nad strona glowna.

>Strona nie wzbudza zaufania. Naprawde zdziwilbym sie jesli by ktos kupil cos. Ogolnie bardzo slabo.

>Wydaje mi sie, ze lepszym pomyslem by byl sklep z czesciami do rowerow. Bo cale rowery kupuja raczej >amatorzy, a tego typu klienci napewno nie kupia roweru przez internet. Lub po co widziwiac, niech to >bedzie dobra strona wizytowka sklepu. Kilka fotek, kontakt, mapka dojazdu oraz opis uslug.

Niestety strona nie jest moja wlasnoscia. Robie to co ustalilem z wlascicielem sklepu. Akcesorii do rewerow raczej nie bedzie. Powstawialbym opisy po polsku (ludzkie) jednak wlasciciel musi porobic opisy bo na rowerach sie nie znam.

W skrypcie Quickcart nie mam na razie pomyslu jak ustalic koszty wysylki. CO do roweru to wiadomo 1 rower 1 paczka.

W przypadku akcesoriow musialbym wprowadzic np pole WAGA do kazdego, a to zbytnio technicznie ciezkie.

Nie lubie gotowych elementow typu CMS, OS COMMERCE itd. Wole korzystac z jakis w miare prostych skryptow ktore mozna dostosowac calkowicie do swoich potrzeb.

Na dzisiaj koncze.

Jutro dzialam dalej.

> Jestem dobry od strony technicznej.

Tzn od jakiej? Kod strony jest słaby - tabelki i błędy składniowe.

> Statystyki to tez wazna rzecz - pokazuje aktualny ruch na stronie - a to jest dla mnie wazne.

Ale nikt tu nie pisze, że są złe - są bardzo dobre i przydatne. Tylko po co umieszczać o nich info na stronie?

Do tego - ajax jest fajny, tylko że tutaj chyba zbędny - zrezygnuj z popupów bo utrudniają nawigację. Informacje wszystkie zbite do kupy, reklamy googla pasowałyby raczej na jakiś portal ale nie na taką małą stronkę. Layout się sypie w zależności od tego czy wyszukiwarka zwróciła coś czy nie.

Nie zmienia to faktu, że nadal namiętnie czekam na coś, co mi się tam spodoba, problem w tym, że nie mogę znaleźć...

> Jestem dobry od strony technicznej.

Tzn od jakiej? Kod strony jest słaby - tabelki i błędy składniowe.

> Statystyki to tez wazna rzecz - pokazuje aktualny ruch na stronie - a to jest dla mnie wazne.

Ale nikt tu nie pisze, że są złe - są bardzo dobre i przydatne. Tylko po co umieszczać o nich info na stronie?

Do tego - ajax jest fajny, tylko że tutaj chyba zbędny - zrezygnuj z popupów bo utrudniają nawigację. Informacje wszystkie zbite do kupy, reklamy googla pasowałyby raczej na jakiś portal ale nie na taką małą stronkę. Layout się sypie w zależności od tego czy wyszukiwarka zwróciła coś czy nie.

Nie zmienia to faktu, że nadal namiętnie czekam na coś, co mi się tam spodoba, problem w tym, że nie mogę znaleźć...

Calkowicie zmienilem wyglad strony.

Ale to jeszcze nie koniec ;)

Statystyki ukryje.

A co sadzicie o gotowych skryptach typu oscommerce, itd w ktorych cokolwiek zmienic trzeba zęby zjesc ?? :D- Mam na mysli calkowita zmiane layoutu.

Znasz moze jakies strony sklepow do ktorych nic, absolutnie nic nie mozna zarzucic??

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności