Skocz do zawartości

Zmiany w Google - 19-26 Października.

Salek_Art

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Tydzień temu robiliśmy analizę zmian w wyszukiwarce. Teraz porównaliśmy zmiany 12-19 Października z 19-26 października. Analiza wykonana na bazie 20 milionów słów (to takie, które mają > lub = 10 wyszukiwań miesięcznie w Google). 

Kilka statystyk:

• 102 499 domen spadło w okresie 19-26 października, w okresie 12-19 października było to 58 334
  • Domeny, które spadały traciły średnio 11 słów z TOP 10
  • Było 2059 takich domeny, które straciły minimum 50% swoich słów 

Wszystkie statystyki znajdziecie w tym wpisie: 

https://www.senuto.com/zmiany-w-wyszukiwarce-19-26-pazdziernika/ 

Chciałem napisać to w tym wątku (jest zamknięty): wątek.

Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com

Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania

W dniu 27.10.2015 o 20:26, lixe napisał(a):

codziennie jest roszada miejsc, więc o jakiej zmianie piszesz?

Przeczytałeś wpis? :)

Codziennie są zmiany, ale pomiędzy 19 a 26 października było ich 2x wiecej niz pomiędzy 12 a 19 października.

W dniu 27.10.2015 o 21:12, lixe napisał(a):

po to zamknęli tamten watek, żeby nie nudzić więcej takimi odkryciami ameryki, nudne to i nikomu nie jest potrzebne

To, że czegoś nie rozumiesz to nie znaczy, ze jest nudne. :)

Weź już chłopie daj spokój. Na prawdę uważasz, że ludzie tutaj są debilami?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

W dniu 27.10.2015 o 21:24, blake napisał(a):

Weź już chłopie daj spokój. Na prawdę uważasz, że ludzie tutaj są debilami?

Co do Ciebie nie mam żadnych wątpliwości. 

Kolejny Xann, który struga idiotę jak mu się prosto w twarz prawdę powie.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zrób analizę uwzględniającą/podającą o ile miejsc spadły słowa, bo to że więcej czy mniej słów spadło z 10 na 11 albo weszło z 11 na 10 to naprawdę nic nie mówi i takie rotacje mam codziennie. Następnie zestaw te roszady z przynajmniej kilkoma analogicznymi okresami a nie jakieś 1 czy 2 przypadkowe okresy badasz. Na takim poziomie to te analizy można sobie w buty wsadzić.

Do autora wątku:

• dzisiaj - na jedno słowo kluczowe jedna strona dostaje filtr top1 -> top 40 - wnioski: jedna storna wyleciała z top1 ale ąz 39 miało wzrosty! google jest super, jest tendencja wzrostowa.
  • jutro - na to samo słowo kluczowe trzy strony mają zdjęty filtr: ... -> top5-7 - wnioski 4 strony bez zmian, 3 strony wzrosty, 35 stron spadki ... WOW czarny czwartek strony masowo lecą w dół.

google jest trochę jak żywy organizm i cały czas coś się dzieje i zmiany były są i będą, to filtry zakładane, to zdejmowane, ręczne i automatyczne, to komuś wygasła domena, to ktoś kupił domenę i wsadził do indeksu... nie ma się czym podniecać. Jeżeli milion słów ma wzrost, to albo jedno słowo spadło o 1mln pozycji, albo 1mln słów o jedną, albo milion innych. Aby ktoś poszedł wyżej, ktoś musiał spaść. A te Twoje statystyki są niestety po pierwsze niemiarodajne, a po drugie niepotrzebne, no chyba , że się komuś nudzi, ale to niech sobie wtedy lepiej pójdzie na spacer, albo skosi trawnik w ogrodzie, a nie tępo gapi się w monitor.

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności