Skocz do zawartości

Branża budowlana w Danii

imT

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Na wstępie zaznaczę, że jeśli chodzi o zagadnienia związane z pozycjonowaniem i optymalizacją jestem kompletnie zielony, niemniej, moim celem jest poznanie tego tematu i skutecznie jego wykorzystanie do rozwoju firm. Początkowo chciałbym skorzystać z usług firm specjalizujących się z tej branży, a później, w miarę możliwości dawać jak najwięcej od siebie.

Do rzeczy. Kilka miesięcy temu zleciłem wykonanie strony internetowej dla mojej firmy działającej w branży ogólnobudowlanej (remonty, wykończenia itp.) na terenie Danii.

W cenie usługi miałem wliczoną optymalizacje SEO. Nie mam pojęcia jak to wszystko wygląda w praktyce, ale wiem, że nie miałem żadnego telefonu, który wynikałby ze znalezienia mojej firmy w wyszukiwarce.

Chciałbym zmienić tą sytuację i postarać się o wysoką pozycję mojej strony, jednakże, nie wiem czy firma, która się tym zajmie powinna być z Danii czy może być to firma polska oraz na co powinienem zwracać uwagę przy zawieraniu umowy.

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Ja ogólnie zajmuje się pozycjonowaniem, ale rok temu wymyśliłem sobie, że sam wykończę sobie kuchnię. Babrałem się z tym miesiąc całymi dniami, efekt wyszedł nawet niezły, ale jak przeliczyłem sobie godziny i porównałem z tym co musiałbym zapłacić fachowcom to nijak mi nie wychodziło, że jestem do przodu.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

nie no kuźwa nie robiłem mebli :D Podłogę i ściany.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Nie pisałem, że marzy mi się bycie ekspertem w zakresie SEO, niemniej, lubię być chociaż trochę rozeznany w temacie. Chociażby, po to, bym mógł stwierdzić, czy firmą, którą opłacam wywiązuje się z zadania.

Niemniej, zależy mi by uzyskać odpowiedź, czy powinienem szukać polskich czy duńskich (czy może obu) firm zajmujących się pozycjonowaniem. 

Cieszę się, że masz już doświadczenie w remontach. Mogę Ci zaoferować pracę. :)

blake...chyba nie doczytałeś do końca... autor tematu zadał na końcu pytanie, które jest sednem jego wypowiedzi...a Ty przeczytałeś początek i już popędziłeś ironizować (zresztą już o tej kuchni czy tam remoncie pisałeś).

Do autora tematu: firma może być i z Danii i z PL to niema znaczenia - ma po prostu znać się na robocie. A na co zwracać uwagę przy podpisywaniu umowy to już znajdziesz tutaj na forum bo były takie tematy nie raz nie dwa:)

No tak, w sumie lepsza analogia byłaby do tego, że chce zrobić remont i nie wiem czy szukać firmy polskiej czy niemieckiej ;)

@moskit

Dziękuję za rzeczową odpowiedź.

Wiem, że pracować nad pozycją można pracować z każdego miejsca, gdzie jest połączenie z internetem. Jednakże, może to głupie pytanie, ale czy w takich wypadkach nie trzeba znać języka, w którym optymalizacja ma być prowadzona? 

Wydaje mi się, że jednak "native speaker" sprawdzi się lepiej w tej kwestii. 

Jak niemiec, czy duńczyk wchodzi na stronę pisaną przez tłumacza G, od razu przechodzi na następną, optymalizacja to nie do końca dobra znajomość jezyka, a bardziej znajomość tego co lubi G i stworzenie strony pod kalkę ulubionego formatu G.

Na dobrą sprawę nie ma specjalnego znaczenia kto będzie spamował, czy polak tekstami z tłumacza G, czy duńczyk "idealną duńszczyzną", bardziej kwestia baz, wiedzy, softu, ewentualnie zaplecza. Spam i tak będzie leciał po domenach z całego świata.

optymalizacja to nie do końca dobra znajomość jezyka,

Dobra znajomość języka w przypadku optymalizacji strony (treści) to podstawa.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności