Skocz do zawartości

Problem z qlWeb

latino-ino

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałem założyć katalog oparty na qlWeb'ie, ale niestety mimo że instalacja przebiegła bezbłędnie mam z nim problem. Mianowicie skrypt nie wyświetla tokenów, nie dodaje stron - po "dodaniu" pojawia się coś takiego: ()

i na dodatek skrypt nie zczytuje mi meta tagów :)

Może ma ktoś jakiś pomysł co jest tego powodem ;)

Adres skryptu

BTW; w stopce to masz bałagan - bo jak chce zobaczyc biała albo czarną listę to nic nie ma :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

z tokenem to moze byc problem opisany gdzies na forum, dodaj do sciezki pliku ttf katalog od którego ma zacząć (czyli np. "./arial.ttf" zamiast "arial.ttf" jeśli w głównym katalog jest)

Problem z "niezczytywaniem metatagów"

Często jest zablokowania funkcja fsockopen ()

ale nie jest fopen ()

znajdź plik pob_meta.php

wiersz 54

$fp = fsockopen ($url, $port, $errno, $errstr, 30); 

zmień na

$fp = fopen ("https://".$url, "r"); 

Problem z tokenem

nieraz na serwerach nie działa f-cja z biblioteki GD -> ImageTTFText ()

można ją zastąpić imagestring ()

Token nie jest wtedy może najtrudniejszy do zeskanowania ale nie przesadzajmy - takie zabezpieczenie wystarczy w zupełności.

co zrobić ?

Plik captcha.class.php

ImageTTFText($obraz, rand(25,30), 0, rand(25,30), rand(30,35), $kolor['3'], $font, $this->CaptchaString);

na np.

imagestring($obraz, rand(5,10), rand(25,30), rand(0,35), $this->CaptchaString2, $kolor['3']);

i

ImageTTFText($obraz, rand(20,30), rand(0,5), rand(5,30), rand(30,35), $kolor['2'], $font, $this->CaptchaString);

na np.

imagestring($obraz, rand(3,5), rand(5,120), rand(0,25), $this->CaptchaString, $kolor['2']);

oraz pobawić się kolorami czy rozmieszczeniem tekstu.

Oj - na takie szczególy to ja już jestem za leniwy (stary) - dałem mocniejszy kolor dla tekstu tokena jaśniejszy dla farfucli w tle i nie mam reklamacji, że nie widać.

Może poszukaj w php.net jakiejś innej f-cji z bliblioteki gd do wyświetlania tekstów.

Oj - na takie szczególy to ja już jestem za leniwy (stary) - dałem mocniejszy kolor dla tekstu tokena jaśniejszy dla farfucli w tle i nie mam reklamacji, że nie widać.

Może poszukaj w php.net jakiejś innej f-cji z bliblioteki gd do wyświetlania tekstów.

Ok poszukam. I tak działa juz super w porównaniu z tym co było przed zmianami :D

Jeszcze raz dzięki ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności