Skocz do zawartości

[Zlecę] Ocenę serwisu, optymalizacja i pozycjonowanie.

rozi1910

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, pisałem już w dziale pozycjonowanie i optymalizacja, ale odesłali mnie tutaj.

Prawie 4 miesiące temu utworzyłem stronę na wordpressie, z domeną .com o tematyce sport/siłownia/fitness, unikalny content, darmowe artykuły + kilka plików do płatnego pobrania. Byłem (i nadal jestem) zielony w temacie optymalizacji i pozycjonowania, starałem się czytać na ten temat m.in. w poradnikach pozycjonerów i stronach tematycznych. Posty pisałem regularnie, zgodnie z pluginem SEO by Yoast, frazy w oparciu o google adwords dość precyzyjne o niskiej konkurencji i ilością miesięcznych wyszukiwań na poziomie max. 20-30k. Zacząłem od optymalizacji zgodnie z wytycznymi audytów online typu woorank itd, pare rzeczy podpowiedział mi pan ze sklepu seo, w którym kupowałem później usługi. Dodawałem też stronę do darmowych katalogów z PR 3 i większym (w sumie ponad 100 katalogów) z czego do tej pory prawie nic się na tych katalogach nie ukazało. Dodawałem też na własną rękę linki z anchorami na stronach z PR 3+ (około 30 stron) oraz zakupiłem od wspomnianego sklepu 25 precli z PR 4+ i 50 linków PR 3-10. Precle się zaindeksowały natomiast linki w większości nie. Fanpage na facebooku jest i tylko podczas reklamowania się na grupach o tematyce takiej jak strona ruch wynosił około 250 uu/dziennie, obecnie 80-150 uu/dziennie, z czego nie wiem jaki % tego ruchu jest naturalny a ile stanowią jakieś boty. Nie wiem też czemu 4000 linków do mojej strony prowadzi z pewnej strony chociaż napisałem tam tylko jeden komentarz. Wszystkie te linki to nofollow, z dofollow nie udało się pozyskać dotąd ani jednego mimo dodawania tam linków. Dołączyłem do google adsense i mam ich baner na stronie w nadziei, że może to w jakiś sposób pomoże.

Podsumowując: Nie idzie mi to pozycjonowanie i optymalizacja, nie wiem czy nisza jest słaba, czy to co dotąd zrobiłem jest złe, czy mam wykładać pieniądze na pozycjonowanie u kogoś czy najpierw należy poprawić błędy i optymalizować stronę. Dlatego też jestem otwarty na propozycje:

• albo wprowadzenia mnie w świat SEO tak żebym już coś umiał
  • albo audytu, optymalizacji i pozycjonowania strony.
  • albo wytłumaczenia, że pomysł jest zły i nie ma sensu tego ciągnąć :D

Piszcie oferty razem z wyceną, sposób rozliczenia do ustalenia w zależności jak komu pasuje. Możliwa zapłataw formie udziału w przyszłych zyskach ze strony, myślę, że to byłoby uczciwe i miałbym gwarancję, że osoba się stara naprawdę mi pomóc, ale nie upieram się i tak jak napisałem wcześniej - wszystko jest do dogadania. Załączam fotki do wstępnej analizy, jak coś to piszcie :)

mam na imię Tomek, oferty pisać priv albo na mail: gonzo144@interia.pl

85l2xl33.jpg

9pzgpbs2.jpg

s6bx9wi7.jpg

qdeapjpv.jpg

shxjwpo7.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności