Skocz do zawartości

Księgarnia internetowa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Rozważam założenie niewielkiej działalności, jaką byłaby księgarnia internetowa, jednak niezbyt wiem jak temat ugryźć, a w Urzędzie Pracy jakoś nieszczególnie mi chcieli cokolwiek wytłumaczyć.

Czy ktoś wie i może udzielić mi porady jak rozpocząć? Czy strona internetowa może być potraktowana jako swoisty zamiennik (platforma internetowa, zamiast wynajęcia lokalu) czy tylko jako reklama (tak wytłumaczono mi w UP).

Pozdrawiam i proszę o jakieś informacje, ponieważ nie chce "wkopać się" w coś, co może mnie pogrążyć finansowo.

Może na początek zarejestruj domenę podłącz ją pod stronę jakiejś księgarni internetowej z ref linkiem i ich programu partnerskiego i tak spróbuj swoich sił.

Jak okaże się że potrafisz generować sprzedaż to wtedy pomyśl o swojej księgarni- tak bez doświadczenia to szkoda może inwestować w magazyn towar...

Księgarnia internetowa, to nic innego jak sklep online w tym wypadku z książkami których jest zresztą masa.

Wiec musisz mieć:

- źródło książek do sprzedaży;

- sklep internetowy + wszystko, co z nim związane;

- kwestia reklamy lub/i pozycjonowania;

Czy strona internetowa może być potraktowana jako swoisty zamiennik (platforma internetowa, zamiast wynajęcia lokalu)
Wynajęcie lokalu to koszty = strona internetowa w tym hosting, reklama za co się płaci i to czasami więcej niż za lolak;

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jeśli chodzi o księgarnię internetową to raczej ciężki temat dla kogoś kto chce dopiero zacząć i wbić się w interes. Takich księgarni jest mnóstwo w tym bardzo duże z którymi nie masz szans walczyć cenowo + allegro gdzie się sporo książek sprzedaje w niskich cenach.

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności