Skocz do zawartości

Książka na temat pozycjonowania.

Ninja_v2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałbym kupić książkę na temat pozycjonowania stron(seo).

Ostatnio polecono mi: "Sztuka SEO"~2013 rok

Jak myślicie to dobry wybór?

Szukam oczywiście książki która zawiera jak najnowsze informacje o pozycjonowaniu, nie chcę aby były w niej jakieś "przestarzałe praktyki".

Z góry dziękuję za odpowiedź.

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ostatnio polecono mi: "Sztuka SEO"~2013 rok Jak myślicie to dobry wybór?
NIE

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jak myślicie to dobry wybór?

Zerknij na datę w zegarku (znajdziesz ją w prawym dolnym rogu na kompie) i odpowiedz sobie na pytanie. Pozycjonowanie to nie kamasutra, że będzie aktualne za 100 lat. Tutaj miesięcznie jest kilkanaście/kilkadziesiąt zmian wprowadzanych przez google. Żadna książka/kurs nie będzie dobra a tym bardziej aktualna.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

nie chciałbym kupić książkę która jest nieaktualna,
W 100% aktualną i papierową IMHO nie kupisz, ale z drugiej strony raczej nie było książek które dokładnie omawiały pozycjonowanie zwłaszcza te black hat. Ogólne zasady powiedzmy SEO budowy serwisu www  w "Sztuka SEO" pewnie są tam omówione.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Chciałbym kupić książkę na temat pozycjonowania stron

Czytać wszystko na temat seo i wyciągać wnioski.  Jak zdobędziesz doświadczenie to będziesz wyciągał trafne wnioski.  Dopóki nie nabierzesz doświadczenia czytaj wszystko. Wiedza to 50% sukcesu.  ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Najlepsze efekty osiągają zagorzali praktycy którzy już zęby pozjadali na przeróżnych testach, eksperymentach ale to kosztuje znacznie więcej niż książka. Samo przeczytanie książki to tylko gra wstępna i jakiś tam sposób na motywację ;)

Kasa wydana na książkę to nie są pieniędzy wydane w błoto,

Masz 100% racji, też jestem za utrzymaniem treści w formie papierowej.

Książka może być lepsza lub gorsza ale w głowie zawsze coś zostawia.

Problem w tym, że SEO mocno, bardzo mocno się zmieniło i "kurek" jest cały czas zakręcany. Książki niestety tu nie pomogą.

W głowie zostaną mity albo mocno nieaktualne informacje.

eM

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności