Skocz do zawartości

Książka na temat pozycjonowania.

Ninja_v2

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dziś już nie jest aktualne to co było tydzień temu, więc sam sobie odpowiedz czy jakikolwiek kursik nt SEO jest aktualny...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Kolego nie mam nic wspólnego z tym kursem.

Obecnie zaciekawił mnie temat optymalizacji a co za tym idzie pozycjonowania, więc moja edukacja rozpoczęła się od lektur:

-Sztuka seo optymalizacja witryn internetowych
-Pozycjonowanie i optymalizacja stron WWW. Jak się to robi.II
-Pozycjonowanie i optymalizacja stron SEO
-Pierwsze miejsce w wyszukiwarkach

Jeszcze daleka droga przede mną, więc będę wdzięczny jeżeli kolega poleci mi następną lekturę/kurs przed rozpoczęciem własnych testów :)

poleci mi następną lekturę/kurs przed rozpoczęciem własnych testów :)

Po co polecać? Ja Ci zrobię kurs teoretyczny za darmo! Tu i teraz!

1. Postaw kilkanaście/kilkadziesiąt stron na czystych templatkach html.

2. Wybierz sobie jakąś średnio trudną branżę do pozycjonowania.

I to by było na tyle teorii, reszta to praktyka:

3. Na każdej stronie dodaj treści, różne treści z różnymi kombinacjami nagłówków, długości tekstów, "tematyczności tekstów", nasyceniem fraz itd.

4. Linkuj te domeny różnymi sposobami/miejscówkami

5. Analizuj pozycje

6. Wyciągaj wnioski.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Jeśli koniecznie chcesz kupować książki seo to skocz do empiku, na ich pułkach jest nowa pozycja z aktualną datą. Tytułu i autora nie pamiętam, więc nie podam konkretnie, ale na pewno znajdziesz to o czym mówię z literką 2016 (postarali sie szybko wydać)

Ale zamiast przepłacać, to zacznij czytać blogi pozycjonerskie i przeglądać fora. Szybciej ogarniesz podstawy w ten sposób i nie wydasz zbędnie kasy. Do tego dołożysz praktykę i z czasem coś wykujesz ;)

Z ciekawości zrobiłem darmowy kurs linkbuildingu od Lexy. Napisany całkiem fajnie ale nie powiem, żeby było tam coś odkrywczego jednocześnie nie powiem że jest zły. Dla początkujących dobry na start, sam bym nie kupił. Jeżeli startujesz od zera to te 100-200 zł nie wydaję się specjalnie dużym wydatkiem. Jak sama leksy pisze 8 godzinne kursy kosztują 1-2 tys. Pamętaj że na takich kursach masz praktykę i zawsze możęsz zapytać mailowo zawsze to trzoske inaczej.

Same kursy nie wystarczą.

Pozdrawiam

Pysio

Domondo.pl nowy sklep z osłonami przeciwsłonecznymi

olot3, kurs aktualizowałam w połowie listopada. Niezależnie od tego, jaką książkę lub kurs dla początkujących wybierzesz, i tak powinieneś zacząć na bieżąco czytać blogi, aby wiedzieć o wprowadzanych zmianach. A potem pozostaje Ci wdrażanie wybranych rozwiązań i testowanie ich skuteczności :)

Pysio, w tym darmowym ebooku jest przegląd różnych technik, w tym tych najpopularniejszych. W takich materiałach wiadome jest, że nie są to ściśle tajne metody ;-) 

Pysio, w tym darmowym ebooku jest przegląd różnych technik, w tym tych najpopularniejszych. W takich materiałach wiadome jest, że nie są to ściśle tajne metody ;-) 

Wiem i nie napisałem, że ebook jest zły, Jest to podstawowy materiał dla osób które nie wiedza nic o linkbuildingu lub chcą mieć wszystko w jednym miejscu. Prawda jest taka, że w prawie każdej dziedzinie (astofizyce też ;) ) jak ktoś chce to wszystko znajdzie w różnych miejscach.

Pozdrawiam

Pysio

Domondo.pl nowy sklep z osłonami przeciwsłonecznymi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności