Skocz do zawartości

Prośba o ocenę pozycjonowania

KrisuRz

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad zmianą firmy pozycjonującej bo od jakiegoś czasu za wiele na moich pozycjach się nie dzieje. Nie wiem czy to kwestia odpuszczenia sobie przez firmę czy już wyżej bardzo ciężko przeskoczyć. Proszę więc o ocenę po wykresach z Ahrefs czy wygląda to na dobrą robotę czy na słabą. Współpraca z ową firmą trwa od roku. 

Jakie można wnioski wyciągnąć z wykresów i ich pracy? 

66nqjafl.jpg

vfvwfhyy.jpg

drx9wj8s.jpg

Pozycje od kilku miesięcy są miedzy top 5 a 10 i teraz wygląda tak że płace za utrzymanie tych pozycji..

utrzymywanie kosztuje, więc nie płacisz za nic. A może brakuje budżetu by wejść wyżej, po prostu żeby walczyć o coś więcej trzeba mieć czym walczyć a na to trzeba $...

bo od jakiegoś czasu za wiele na moich pozycjach się nie dzieje

Pozycje od kilku miesięcy są miedzy top 5 a 10

Kwestia jaką podpisałeś umowę. Może akurat na to co masz?

Mamy wróżyć? OK :)

Masz całkiem niezłe pozycje (w niektórych branżach dobrze a w innych słabo płatne).

wolalbym żeby caly czas szło w góre

Ja też, jak każdy facet :)

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Osttanio jakoś dziwnie wszyscy korzystają z ahrefs do oceny czegokolwiek... wczoraj też spotkąłem się z firmą, która wszystko oceniała wg tego narzędzia i uważa je za mega trafne...

A tutaj nei bardzo bo jak koledzy napisali:

- zaplecze może być ukrywane

- boty ahfresa mogą być blokowane

- a może ahrefs robił aktualizację danych

- a może ahrefs akurat znalazł kilka dodatkowych linków

- a może wykrył coś z opóźnieniem i zdropował nieistniejące linki 

Najlepsze jest ocenianie jakosci linków i CM według tego narzędzia ... dramat. Daj ludziom narzedzie a dorobią Ci do niego epistołę :P

Jeżeli umowa jest za efekt i nie masz raportowania tego co zrobili - to nic nie możesz zażądać żeby ocenić/zaudytować działania firmy. 

Poproś o raport z działań ... jeśli go nie prześlą - no cóż - to masz pozamiatane bo niewiele możesz :(

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

a mi się wydaje, że @KrisuRz, to model klienta, który "weszliśmy do top10, więc już nie chce za to płacić" więc może zróbmy nowe frazy:

albo chociaż teraz nowe frazy

przecież nikt Ci nie zabrania do istniejących już w TOP10 fraz dodać kolejne, za które również będziesz płacił, robicie aneks do umowy i jedziecie dalej :)

Czy mogłabym prosić o pomoc. Szukam frimy pozycjonującej stron SEO ale nie dokońca jestem przekonana a jest to temat na teraz. Macie może jakieś dobre i złe doświadczenia na ten temat ? Poszukuję firmy najlepiej z Łodzi i okolic, jak na razie słyszałam o nich XXXXXXXXXXXX i wydaję się ok cena chyba też. Co myślicie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności