Skocz do zawartości

Przeniesienie serwisu na nową domenę

Lazkhar

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

jestem w trakcie migracji serwisu opartego na autorskich rozwiązaniach na wordpressa, a przy okazji na inną domenę.

Serwis zmieni całkowicie wygląd, nazwę, ale będę musiał przenieść sporo unikalnego contentu - jest to kilka artykułów, ale również unikalne opisy atrakcji turystycznych z pewnego regionu naszego kraju. Niektóre z atrakcji są dość wysoko w google.

Jakie mogę napotkać problemy?

Czy wystarczy, że usunę poprzednią stronę i zrobię przekierowanie pod nową domenę?

A przy okazji... serwis funkcjonujący pod poprzednią nazwą (nieaktualizowany, bez promocji, nie dostosowany do urządzeń mobilnych, chwilami mało intuicyjny) generował ruch w sezonie w okolicy 3000-4000 odsłon/m-c, ok. 1000-1500 użytkowników/m-c, jednak ze sporym % odrzuceń - ok. 65%.

Serwis skupia restauracje, atrakcje, obiekty agroturystyczne z jednego z polskich regionów turystycznych.

W poprzedniej odsłonie właściciele wspomnianych obiektów mogli wykupić płatne pakiety (ok. 200zł/6 m-cy), jednak zainteresowanie było bardzo znikome. Teraz chciałbym wprowadzić pakiety, które będą kosztować w granicach 50zł/rok.

Aktualna wersja będzie sporo szybsza, responsywna, po części zmodyfikowana. Planuję również promocję.

Jak można na tym zarobić? Z adsense miałem śmieszne pieniądze.

Liczę na wsparcie :)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności