Skocz do zawartości

Czy coś daje przekierowanie 301 ze strony o trochę innej tematyce?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dylemat, mam mocną domenę PR5 parku narodowego, linkuje do niej 590 mocnych domen, które albo jako anchor mają adres strony albo nazwę tego parku narodowego. Mocno rozważam zrobienie z niej przekierowania 301 na moją stronę z branży turystycznej, ale żaden anchor tamtej strony nie jest spójny z moją strona. Choć można mówić tu o pewnej spójności (park narodowy-turystyka)

Czy uważacie że warto zrobić 301 na moją domenę (te 590 mocnych domen jednak kusi, są to też często stare linki) czy lepiej postawić na niej małą stronę z opisem tego parku, w który wplotę trochę słów kluczowych z mojej branży i wrzucę po prostu kilka backlinków do mojej strony docelowej?

Jak nie sprawdzisz to nie będziesz wiedział, tutaj nikt szklaną kulą nie dysponuje.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@blake - ale wiele osób tutaj na Forum korzysta z tej metody pozycjonowania i może mają swoje doświadczenia w takich sytuacjach. Takie linki to się pewnie przeindeksują przez 3 miesiące, więc to trochę potrwa, a to nie jest eksperyment na zasadzie zrobienia dzisiaj przekierowania, sprawdzenia jutro SERPów i pojutrze rozwiązania zagadki, Stąd pytam.

Stąd pytam.

Już nie raz pisałem, że jeden napisze tak a drugi nie. Nic tak nie uczy jak doświadczenie na własnej skórze. A jak już na te doświadczenia poświęcisz trochę czasu i $$$ to też nie będziesz skłonny do dzielenia się za frajer tą wiedzą.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Fora internetowe polegają właśnie na tym, że jeden napisze swoje zdanie, inny swoje. Jeśli każdy trochę uzasadni, to wywiązuje się dyskusja, z której wypływają różne wnioski. Twoją odpowiedź można umieścić pod każdym pytaniem na każdym forum internetowym i zamknać wszystkie fora i dyskusje. A jednak po coś fora są.... Może ktoś inny coś podpowie.

@ Finan - dzięki za info, o tym, że można Googlowi pomóc w indeksacji takiego przekierowania, nie wpadłem na to, że indeksację można też użyć przy 301...

że jeden napisze swoje zdanie, inny swoje.

Tak jest właśnie i tutaj :) Chodzi mi bardziej o to, że nikt Ci prawdy nie napisze, proste. Przyjdą, będą przekonywać, dyskutować a Ty cały czas będziesz siedział z ręką w nocniku.

napisz najpierw parę artykułów o tym parku narodowym, którego dotyczy domena, której chcesz użyć dzięki czemu majestat googla i machine learning jego uzna, że twoja strona ma jakąś cząstkę tematyki tamtej, odczekaj

przypitol 301

czy to cos da, nie wiem, ja bym tak zrobil, czy dobrze bym zrobil? nie wiem

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

czy to cos da, nie wiem, ja bym tak zrobil, czy dobrze bym zrobil? nie wiem

:D To po co głupoty wypisujesz

napisz najpierw parę artykułów o tym parku narodowym

jak nie wiesz?

I szybko doczekał się konkretnego przykładu :brawa:

powiazanych tematycznie

z backlinkami naturalnymi

po kilku miesiącach zero efektu

Niewiarygodne, przecież to nie może nie działać ?!

Teraz wrzuć wszystko do DT i będzie komplet  :hahaha:

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Podpowiedź. Przekierowanie 301 już nie działa tak jak kilka lat wstecz ale działa. :)

Czy uważacie że warto zrobić 301 na moją domenę

​Wszystko zależy od kilku czynników. Nie da się tak jednoznacznie powiedzieć. Wiadome jest jednak, że wplatanie trochę słów kluczowych nic nie da. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności