Skocz do zawartości

Jakie rozwiązanie na początek?

Greant

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, możecie powiedzieć mi czy myślę w dobrym kierunku?

Mam swoją stronkę (agencja ubezpieczeniowa) i od pewnego czasu staram się ją pozycjonować. Jak zaczynałem zabawę w pozycjonowanie tej stornki (i w sumie mojej pierwszej w życiu) nie miałem bladego pojęcia jakie wyzwanie sobie postawiłem biorąc pod uwagę branżę. Stronka ma dobrze zoptymalizowany kod, teksty również przyjazne SEO. Pozycje które udało mi się na tym osiągnąć w google (lokalnie, bo na tym mi zależy) to 30-70. Dodatkowo od pewnego czasu mam połączoną stronę z blogiem, trochę skoczyło do góry ale xxxx nie urywa. Jedna fraza obecnie jest chyba na 12 pozycji. Planuje zrobić swoje zaplecze do pozycjonowania tej strony. Teraz kluczowe pytanie: Czy dobrym pomysłem jest inwestycja w WPDASH i RocketIPs? Postawienie 20 blogów z tekstami na poziomie zapleczowym/ tematycznympisanych na przykład przez textbookers?

Cześć, możecie powiedzieć mi czy myślę w dobrym kierunku?

Cześć,

Możemy. W złym kierunku.

Jakby to było takie proste to mielibyśmy samych milionerów.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Mam swoją stronkę (agencja ubezpieczeniowa)

Znam firmy z tego forum które zajmują się profesjonalnym pozycjonowaniem/marketingiem/itp. Tylko wiesz chcą zarobić na tym. Tak samo jak agencja ubezpieczeniowa na sprzedaży polis.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Na początku usuń linki do mfind bo zabierają Ci ruch zamiast do Twojej strony użytkownicy polecą tam. Druga sprawa trochę bez sensu promować konkurencję na swojej stronie

Bezgotówkowo auto zastępcze z oc sprawcy na czas naprawy. Jeśli natomiast chcesz kupić tanie OC naprawdę dobra multiagencja. Czy każdy może mieć apartament na wynajem i na tym zarobić?

jak walczysz o ubezpieczenia w Skarzysku Kamiennym, albo Ciechanowie, to przy drobinie pracy sobie poradzisz, jak bardziej konkurencyjny rynek moze być trudno, a nawet jeśli, ale nie do końca tymi metodami, 20 zapleczówek, szczególnie dobrze nie podlinkowanych, to  po prostu NIC. Zamówienie tekstów OK, szkoda czasu na pisanie, szczególnie kilkuset tekstów.

@zyga435, Katowice

@Finan,Nie stać mnie na firmę która pozycjonuje dlatego jestem na forum dla początkujących i staram się coś zrobić samodzielnie. Nie oczekuję też gotowego rozwiązania podanego na tacy bo wiem, że takiego się nie dostanie. Temat pozycjonowania na tyle mi się spodobał, że jak tylko mam chwilę robię coś w tym kierunku.

@warol, mfind na razie zostanie, jestem na etapie omawiania z nimi warunków współpracy na blogu i jako agent

@Arkaszka,o taką odpowiedź mi chodziło. Dziękuję :) 

Jak Katowice, to górka jeszcze przed tobą :),

Tak czysto teoretycznie, abyś miał pojęcie co cię czeka

pewnie aby mieć w miarę stabilne pozycje (bo kilka osób bije sie o topy) musisz mieć z 200-300 zapleczówek

wiec potrzebujesz 300 x10 tekstów = 3000 tekstów

300 zapleczówek x 1000 BL aby zaplecze miało jakąś moc= 300 000 linków (aby weszło ci 300 000 BL w index potrzeba ci X razy  spamu do ich zaindeksowania)

Jeśli uda ci się przejać jakaś starą porzuconą podlinkowana domenę po konkurencji pod 301 to fajnie 

Jesli nie stac Cie na firme seo tzn, ze nie znasz sie na swoim biznesie tyle w temacie. Niestety bez reklamy nie ma klientow = nie ma zyskow.

Prosta dewiza : skoro na czyms zarabiasz to czesc zarobkow oddajesz komus(firma seo/freelancer) i zarabiasz jeszcze wiecej.

Nie stać mnie na firmę która pozycjonuje dlatego jestem na forum dla początkujących i staram się coś zrobić samodzielnie.

It_management dokładnie Ci to opisał. Jeśli nie zarabiasz na sprzedaży polis i nie stać Cię na wynajęcie kogoś do pozycjonowania = chyba nie zarabiasz, a więc może to biznes nie dla Ciebie? Ubezpieczenia to ciężki rynek.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Dziękuję za wszystkie wskazówki. Na 10 postów dwa dotyczą odpowiedzi na zadane pytanie a reszta to wskazówki ekspertów biznesu którzy na podstawie trzech linijek tekstu zakwalifikowali mnie jako nieudacznika który stwierdził, że zwojuje świat na ubezpieczeniach. Co się dziwić skoro większość tematów tutaj tak wygląda. Panowie, gwoli ścisłości, macie 100% racje że nie zarabiam na ubezpieczeniach- działalność będzie otwarta w marcu ale nic nie stoi na przeszkodzie aby już coś działać ze stroną internetową. Jeszcze raz dziękuję za wszystkie wskazówki dotyczące strategii.

Jeśli Wy dajecie mi cenne rady również postaram się wam odwdzięczyć. Postępujecie tak jak @Arkaszka! Zadałem proste pytanie, otrzymałem dwie proste odpowiedzi które są dla mnie cenne. Nie marnujecie swojego czasu na bzdurne pisanie, nie marnujecie również czasu innych którzy szukają wartościowych odpowiedzi na zadane pytania.

Seowcy z PiO to mistrzowie biznesu, marketingu, ux

arturrajber

To po co tu siedzisz i ciągle wracasz po banach? Mamy Tobie pomóc po raz kolejny?

Co się dziwić skoro większość tematów tutaj tak wygląda.

Jak wyżej, to prywatne forum nikt nikogo nie zmusza do udzielania się. Nie możemy narzucać komuś jak ma oceniać Twoje tematy, decyzje, postępowania.Trafiłeś na profesjonalne forum otrzymujesz również i profesjonalną ocenę tego co piszesz, masz zamiar zrobić. Należy pamiętać że większość stałych bywalców z naszego forum od lat prowadzi firmy i  wiedzą nie co więcej jak ktoś kto ma zamiar rozpocząć działalność.

Również musisz zrozumieć, że nawet takie grzeczne odpowiedzi jak Arkaszka wcale nie muszą zawierać wartościowej wiedzy, ja na przykład nie zgadzam się z tym co Tobie napisał a swojego czasu trocha topów w tej tematyce zrobiłem.

W niektórych odpowiedziach które ty zaliczyłeś jako : "nic nie wnoszące do dyskusji" są bardziej konkretne i prawidłowe rady tylko Ty tego nie dostrzegasz.

Dziękuję za wszystkie wskazówki. Na 10 postów dwa dotyczą odpowiedzi na zadane pytanie a reszta to wskazówki ekspertów biznesu którzy na podstawie trzech linijek tekstu zakwalifikowali mnie jako nieudacznika który stwierdził, że zwojuje świat na ubezpieczeniach. Co się dziwić skoro większość tematów tutaj tak wygląda. Panowie, gwoli ścisłości, macie 100% racje że nie zarabiam na ubezpieczeniach- działalność będzie otwarta w marcu ale nic nie stoi na przeszkodzie aby już coś działać ze stroną internetową. Jeszcze raz dziękuję za wszystkie wskazówki dotyczące strategii.

Jeśli Wy dajecie mi cenne rady również postaram się wam odwdzięczyć. Postępujecie tak jak @Arkaszka! Zadałem proste pytanie, otrzymałem dwie proste odpowiedzi które są dla mnie cenne. Nie marnujecie swojego czasu na bzdurne pisanie, nie marnujecie również czasu innych którzy szukają wartościowych odpowiedzi na zadane pytania.

Szukasz tutaj pomocy, po czym marudzisz, że rady są do xxxx. Arkaszka powiedział Ci coś bardzo delikatnie, inni powiedzieli bardzo dobitnie. Jeśli jesteś początkującym, to w branżę ubezpieczeniową, czy finansową się po prostu nie baw i tyle. Tworząc samodzielnie zaplecze, jakie opisał ci Arkaszka, równie dobrze będzie Cię stać na wynajęcie konkretnej firmy i tyle.

MaxPan Ci wszystko konkretnie wytłumaczył, a Ty oczekujesz nie wiem, poklepania po pupie i przytulenia, a także ciepłego słówka na początek. Zapomnij kolego, bo teraz warczysz, a chciałbym zobaczyć w jakim miejscu będziesz za rok z takim podejściem. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności