Skocz do zawartości

Kłopoty z paskiem WebSeo

MoRiA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was, jak zwykle przyjaźnie i serdecznie.

Dzisiaj odpalam komputer, jakieś 50 minut temu, a tu niemiła niespodzianka.

I nawet nie piszę o tym mailu zachęcającym do odwiedzenia innego forum.

Tylko o to, że na mojej domyślnej przeglądarce, którą od kliku dni jest Mozilla Firefox, pasek (prawdopodobnie pasek) robi problemy.

A wyglądają one tak, że ta część paska, gdzie jest ikonka chatu i dalej okienko "Zobacz informacje o wyświetlanej stronie" zaczyna drgać wertykalnie. Wraz z tym skaczącym elementem drga cała aktualnie otwarta witryna!

Masakra!

Problem znika, ale nie zawsze, gdy na danej stronie kliknę w link przenoszący na inną stronę lub podstronę.

Niemniej to drganie nie jest niczym, co chciałoby się obserwować, zwłaszcza spędzając pół doby przy kompie...

Czy ten problem dotyczy tylko mnie?

Jak sobie z nim poradzić?

"...wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy..."

Zawiodły i rozczarowały, więc nie polecam: ReMedia z Bydgoszczy, Net-Sukces Krzysztof Ziółkowski.

Dzięki, Kazur.

Mam NOD32, podobno dobrze skonfigurowany, oraz opiekę firmy informatycznej nad naszymi kompami. I świetny firewall, więc nie sądzę, że to tego typu niespodzianka.

Jedyna różnica, jak au mnie nastąpiła, to fakt, że chyba w czwartek ustawiłem Mozillę jako domyślną (była już zainstalowana kilka miesięcy). Wszystko było OK. W piątek położyłem pasem Web SEO dla Mozilli, ale ponieważ chciał restartu, nie robiłem go. Dopiero więc dziś pierwszy raz odpaliłem strony w Mozilli z paskiem WebSEO.

Jednak profilaktycznie skanuję dyski...

Czy wykluczone jest, że mogą być jakieś zgrzyty w pasku, jeśli mam go zainstalowanego i dla IE i dla MF?

Zawiodły i rozczarowały, więc nie polecam: ReMedia z Bydgoszczy, Net-Sukces Krzysztof Ziółkowski.

Czy wykluczone jest, że mogą być jakieś zgrzyty w pasku, jeśli mam go zainstalowanego i dla IE i dla MF?

Raczej nie, tam mam pasek zainstalowany pod IE jak i FF.

Mozesz sprobowac odinstalowac pasek i zobaczyc czy problemy dalej wystepuja - przekonamy sie wtedy czy to wina toolbara czy nie.

Pozdr.

Absurd, nonsens i hipokryzja.

Mój blog o SEO / SEM

Hmm, na razie nie będę walczył z paskiem, bo widzę, że nie widzę, jak odinstalować ten dla FF, a nie dla IE. Choć pewnie to niemożliwe. Ale komp mnie męczy i nie dam dzisiaj rady z nim walczyć...

Jednak przypomnę, że żadnego skakania nie było, gdym odpalał FF bez paska.

A przy okazji: czemu pasek do FF jest "mniej spolszczony" od tego na IE? Słowo 'privacy'.

Odinstalowuje sie tak jak kazda inna wtyczke:

Narzedzia -> Rozszezenia -> tam zaznaczasz webseo toolbar i kilkasz na "odinstaluj".

Sproboj i sprawdz czy bez paska tez beda problemy.

A co do privacy to jakis maly blad lezykowy (jedna z wersju nie przetlumaczona).

Pozdr.

Absurd, nonsens i hipokryzja.

Mój blog o SEO / SEM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności