Skocz do zawartości

Optymalizacja i mizerne efekty

madox91

Rekomendowane odpowiedzi

CO ? Nieklikalny link indeksuje ? Nie pomyliłeś działu z dowcipami ?

Nie chce mi się w Tobie wyjaśniać działania wyszukiwarki Google. To są podstawy podstaw.

Prawo juz masz opanowane do perfekcji. Czas na pozycjonowanie.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A ja zadałem pytanie :

A gdybym miał w serwisie 50 artykułów na 50 słów kluczowych i chciał zdobywać linki dla tych wszystkich słów kluczowych to wszystkie czynności musiałbym wykonywać po 50 razy ? Np. każdą podstronę pozycjonować oddzielnie. Wpisy w katalogach do każdej podstrony ( frazy ), komentarze na innych blogach dla każdej podstrony (frazy) wszystko po kilkadziesiąt razy. Czy wystarczy tylko pozycjonować stronę główną, a do reszty ze strony głównej poprowadzić linki. Jak to jest ?

więc proszę o odpowiedź

Zarabianie w internecie z pasją --> opisuję różne programy, doradzam. 
Zbiór książek --> drukowane książki,e-booki,audiobooki
Fobia społeczna --> serwis dla nieśmiałych i lękliwych społecznie

A ja zadałem pytanie :

więc proszę o odpowiedź

dla słowa kluczowego "jak pokochać hydraulika w Pcimiu Dolnym" wystarczy linkować główną i dobrze podlinkować wewnętrznie

dla słowa kluczowego "hydraulik Pcim Dolny" trzeba dać trochę linków na podstronę

dla słowa kluczowego "hydraulik" trzeba zmienić taktykę.

jednakże linkowanie tylko strony głównej (tak na chłopski rozum) jest wg Ciebie naturalnym linkowaniem ??

PS

Nie oczekuj recepty, bo każdy przypadek jest inny! Sam testuj.

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Jeśli mam nie dawać keywordsòw w anchor text to jak google bedzie wiedzieć pod jakie frazy pozycjonuje stronę?

Pozycjonowanie stron czyli wpływanie na ranking Google jest zakazane.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Stronę optymalizuję

Skoro efekty są "mizerne" to znaczy, że wydaje Ci się , że optymalizujesz ;)

Jeśli mam nie dawać keywordsòw w anchor text to jak google bedzie wiedzieć pod jakie frazy pozycjonuje stronę?

Słowa i frazy kluczowe należy dawać w linkach, pod warunkiem, że zachowuje sie dywersyfikację oraz kontekstowość linków oraz adekwatne treści na stronach docelowych.

Co do tego "jak google się dowie" to lepiej aby sie nie dowiedziało bo jak się dowie to mogą być problemy :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Kolega SzlafRock nie jest obeznany z poradnikiem optymalizacji udostępnionym przez Google, trzeba mu wybaczyć :D

Tak dla przypomnienia cytat z podręcznika 

Podręcznik startowy optymalizacji pod kątem wyszukiwarki Google

Porady praktyczne dotyczące tekstu odnośnika

 Używanie tekstu opisowego — tekst wykorzystywany w odnośniku powinien co najmniej sugerować tematykę strony, do której prowadzi link.

Unikaj:

 tworzenia ogólnych tekstów odnośników, takich jak: „strona”, „artykuł” lub „kliknij tutaj”;

 wykorzystywania tekstu nie na temat lub niezwiązanego z treścią strony, do której prowadzi link;

 używania jako tekstu odnośnika adresu URL (czasami jednak jest to pożądane, np. przy promowaniu lub odnoszeniu się do nowego adresu witryny).

Co prawda jest z 2008 roku ale jest jedynym oficjalnym dokumentem dostępnym w sieci :P

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ciekawe te rewelacje, prosto od Matta?

Matt juz nie jest Google ale poniekąd tak.

https://support.google.com/webmasters/answer/35769

https://support.google.com/webmasters/answer/66356?hl=pl

A co to ma wspólnego z "anchorami" ???

Możesz wskazać dostępne tam wskazówki dotyczące "anchorów" ?? ;)

Możesz wskazać dostępne tam wskazówki dotyczące "anchorów"

Myślę, że tak inteligentna osoba nie potrzebuje dodatkowych wskazówek. Po za tym pozycjonowanie i seo to w głównej mierze myślenie i wyciąganie wniosków.

To żeby już uciąć tę niepotrzebną dyskusję - anchor NIE jest zakazany, nawet anchor=keyword nie jest zakazany.

Oczywiście, że jak profil linków wygląda tak, że 90% anchorów to keywordy, to sam się wystawiasz na celownik. Wszystko z rozsądkiem i naturalnie. Bo zaraz dojdziemy do wniosku, że jak podlinkuję konkurencję anchorami z keywordem to ją usunę z wyników wyszukiwania. To naprawdę nie działa zero-jedynkowo.

⇅ Sprawdź czy nadal jest zielono u Ciebie i konkurencji poprzez nowoczesne monitorowanie pozycji

NIE jest zakazany

Oczywiście słowo zakazany to pewne nadużycie. Google nic nie zakazuje a jedynie udziela wskazówek. :)

że jak podlinkuję konkurencję anchorami z keywordem to ją usunę z wyników wyszukiwania.

Nawet jak dopalisz konkurencję swlem to i tak ich nie usuniesz z wyników.

Musisz się jednak iczyć z tym, że google moze zastosować filtr na Twoje strony z tego powodu, Ponieważ łamiesz ich zasady czy też wskazówki.

Chociaż właśnie od odejścia Matta google złagodniało. :)

widzę, ze powoli robi sie offtop - piszecie nie na temat. Niczego od Was konkretnego sie nie dowiedziałem. Idę poszukać odpowiedzi w sieci .... i nie dziękuję za odp.

Zarabianie w internecie z pasją --> opisuję różne programy, doradzam. 
Zbiór książek --> drukowane książki,e-booki,audiobooki
Fobia społeczna --> serwis dla nieśmiałych i lękliwych społecznie

Idź poszukać w sieci, tutaj same brednie wypisują, @Szlafrock jest ogólnie przodownikiem w wypisywaniu bredni, więc ogólnie nie ma co brać jego wypocin pod uwagę. Co do blogów to polecam szczególnie seoprofi i seoparty. Kopalnia wiedzy. Wystarczy zastosować tylko jeden myk - robić dokładnie odwrotnie niż tam jest napisane ;)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności