Skocz do zawartości

Optymalizacja i mizerne efekty

madox91

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Oczywiście, że tak, ale o czym? O tym, że linki nie działają? Do merytorycznej dyskusji na temat SEO potrzeba 2 osób na podobnym poziomie wiedzy i doświadczenia. Dlatego w tym przypadku niestety nie podyskutujemy za bardzo merytorycznie. Taka sytuacja...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Nie, to jest inaczej, bo tutaj są 3 typy ludzi, nie tylko 2.

1. Ci co robią SEO

2. Ci co zmieniają branżę

3. Ci co na SEO zarabiają.

Dodałbym jeszcze jeden typ:

4. Nie robią seo bo nie umieją, wciskają kit firmie że robią seo, zarabiają kasę na wciskaniu seokitu frajerom.

Nie powiem kogo mam na myśli :D

Sugerowałbym nie pisać o seo bredni Panowie. Jak dla Was seo to tylko linki to tak dalej myślcie.

A gdzieś ktoś napisał że tylko linki? Jednak one nadal są najważniejsze i chyba nic tego nie zmieni w najbliższym czasie (latach myślę).

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Ostatnio to tutaj nastroje minorowe coś za bardzo są.

Skąd te błędne mniemanie ? No chyba, że masz na mysli fanów PO i dział polityczny :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

To jakaś odmiana w tym świecie seo.

Znaczy, że ekran się biały zrobił ? :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ja nie narzekam na seo - że Google jest be itp :)

Ostatnio to tutaj nastroje minorowe coś za bardzo są. ..

Nie twierdzę ze nie chciałbym kroić tłuste leszcze na "pozycjonowanie" white seo, zgarniając dobrą w kaskę w ryczałcie za tkz działania polepszające ocenę strony w G, bez efektów w serpach.

Ale na to trzeba sie napracować, popisać trochę madrych tekstów, zrobić sobie otoczkę white gooru.

Myślałem, że sama optymalizacja wystarczy.

Nie wystarczy. Mimo że jest ona wyjątkowo ważna i warto zadbać o większość detali, które mogą przynajmniej w niewielkim stopniu wpłynąć pozytywnie na pozycję strony, to jednak dalszym etapem jest linkowanie. To, na ile powinno być ono intensywne i jak mocno ryzykowne techniki należy wybrać, zależy od tego, jak silną masz konkurencję. Poza tym, w trakcie linkowania zobaczysz, jak wiele potrzebujesz, aby podbić pozycje najważniejszych wpisów.

Nie wystarczy. Mimo że jest ona wyjątkowo ważna i warto zadbać o większość detali, ....

Żartujesz prawda?

Jeżeli Twoje szkolenia są tak prowadzone jak te porady to gratuluję słuchaczom. :D

No chyba, że szerzenie dezinformacji jest Twoim nadrzędnym celem. Na przykładach setek stron mogę stwierdzić, że optymalizacja ma marginalny wpływ na pozycje... strony na ramkach, zrobione we frontpage kilka (naście??) lat temu bez Hx okupują topy przy zachowaniu innych niezwykle ważnych dla google czynników.

Wyjątkowo ważne jest linkowanie! I jak ktoś umie to zrobić to nie robi szkoleń tylko kroi klientów za pozycjonowanie, z programów partnerskich lub innych systemów.

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Na przykładach setek stron mogę stwierdzić, że optymalizacja ma marginalny wpływ na pozycje...

Wyjątkowo ważne jest linkowanie! I jak ktoś umie to zrobić to nie robi szkoleń tylko kroi klientów za pozycjonowanie, z programów partnerskich lub innych systemów

Jeśli robisz landingi do sprzedawania pastylek na porost włosów to faktycznie nie co doopy zawracać optymalizacją.  Jeśli pozycjonujesz stronę,  której domeny nie możesz wymienić bo to jest marka to każdy element jest ważny. 

Jednakże (zdradzę tu za free tajemnicę)  optymalizacje robi się na końcu a nie na początku procesu pozycjonowania. Błędem jest zaczynanie od optymalizacji ponieważ ...

Dlatego nie piepsz głupot modrzew.  ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Jeśli pozycjonujesz stronę, której domeny nie możesz wymienić bo to jest marka to każdy element jest ważny.

Jak to leciało? "buty Puma w sklepie internetowym galeriamarek.pl" :D

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności