Skocz do zawartości

Optymalizacja i mizerne efekty

madox91

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jak to leciało? "

Jak tam sprawy się mają ze szkoleniami bhpw mieście Krakowie ?Są topy czy nima, miszczu ?  :D

E.

Co do pumy i trampek to wiem, że u Ciebie jest problem z wyciąganiem wniosków i logicznym myśleniem. :D

E.

Podpowiem bo dziś trochę wygrałem i mam dobry humor.  Nie ta branża,  bardziej idź w dobra luksusowe. :D

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Co do pumy i trampek to wiem, że u Ciebie jest problem z wyciąganiem wniosków i logicznym myśleniem. :D

Jak to mawiają mądrzy ludzie "Starego wróbla na plewy nie wyciągniesz!". Te Twoje słodkie pierdzenie o znajomości algorytmów miesiące do przodu, robieniem pejdejów dla testu w 3 dni i wielkich markach można sobie wsadzić między buty Puma w sklepie internetowym galeriamarek.pl, bo tak właśnie Twoje pożal się boże seo wygląda....

PS. Na piwo dalej masz ochotę żeby się coś o tym dowiedzieć? Wiem, wiem... dojedziesz wszędzie :hahaha:

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

"strony na ramkach, zrobione we frontpage kilka (naście??) lat temu bez Hx okupują topy przy zachowaniu innych niezwykle ważnych dla google czynników."

To zoptymalizuj je w końcu (porady na ten temat znajdziesz w dziale dla początkujących), a zobaczysz efekt, skoro nie miałeś przez te kilka(naście) lat okazji tego sprawdzić. A swoją drogą, optymalizacja to nie tylko nagłówki ;)

Dlatego nie piepsz głupot modrzew.   ;)

SzlafRock, jakieś 1,5 roku temu bardzo mi pomogłeś dając cenne wskazówki, za co jestem Tobie bardzo wdzięczny i może kiedyś będę mógł swój dług spłacić, ale nie mogę patrzeć na to jak na PiO non stop wprowadza się ludzi w maliny. Ja wiem, że praktycznie każdy forumowicz jest potencjalnym konurentem, ale taki koncert dezinformacji, że nóż w kieszeni się otwiera.

"strony na ramkach, zrobione we frontpage kilka (naście??) lat temu bez Hx okupują topy przy zachowaniu innych niezwykle ważnych dla google czynników."

To zoptymalizuj je w końcu (porady na ten temat znajdziesz w dziale dla początkujących), a zobaczysz efekt, skoro nie miałeś przez te kilka(naście) lat okazji tego sprawdzić. A swoją drogą, optymalizacja to nie tylko nagłówki ;)

1. jak zoptymalizuję to wyjdę z top1 na "ponad adwords" ?

2. chyba skorzystam z Twojego szkolenia dla początkujących pewnie dokładnie mi wyłożysz jak się optymalizuje.

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

ale nie mogę patrzeć na to jak na PiO non stop wprowadza się ludzi w maliny.

ale Lexy nie wprowadza ludzi w maliny. Jak będziesz pozycjonował poważniejsze strony (nie mam tu na mysli tabletek, finansów i innych pp) to zobaczysz, że każdy czynnik ma znaczenie.

Samą optymalizacją (bez żadnych linków) jestem w stanie na bardzo trudne frazy wejść do pierwszej 30. Aby ukrócić hejt mojego ulubieńca (od szkoleń bhp Kraków) robiłem nie raz testy i mam na to białko.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Dzięki optymalizacji do aktualnych efektów potrzebowałbyś mniej linków.

A co do dezinformacji na forum, jest nią negowanie wszystkiego i wszystkich bez zaproponowania alternatywy, byleby tylko zgnoić resztę, a siebie próbować pokazać jako speca. Co śmieszne, za dokładnie to samo hejtujecie Sebastiana.

Zazwyczaj jest tak, że największy kozak okazuje się największym leszczem. :)

Otóż właśnie o tym pisałem!

a siebie próbować pokazać jako speca

Jesteś w tym mistrzynią! Szkoda tylko, że cała reszta tego co wypisujesz to tylko puste frazesy z brewiarza nijak mające się do rzeczywistości.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Dzięki optymalizacji do aktualnych efektów potrzebowałbyś mniej linków.

To co piszesz działa, ale... tylko na proste frazy. A ile mniej? jeden ?

Google nie jest w ciemię bite, i tam też pracują ludzie myślący, za którymi na dodatek stoi niewyobrażalna $$. Więc to jest trochę jakby walka Goliata z Dawidem parę tysięcy lat później :) optymalizacja ma wpływ na ranking, ale marginalny. Jest kilka innych czynników, które są o wiele ważniejsze. Jakie? to tak naprawdę wie tylko google, my możemy się tylko domyślać, a jak pisali Szlaf, Blake, czy Beer dzięki testom możemy stwierdzić z bardzo dużym prawdopodobieństwem jakie to są czynniki. Wg mnie najważniejszym czynnikiem mającym największy wpływ na wyniki w SERP nadal są linki.

hejtujecie

no... i polewamy śmietanką. Polski to taki piękny język :D

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...

powinniście założyć związki zawodowe blogasków, w końcu byłaby z tego jakaś kasa, zamiast namawiać na szkolenia i poradniki nowicjuszy, którzy kupują te brednie w nadziei na znalezienie przydatnych technik pozycjonowania

To co piszesz działa, ale... tylko na proste frazy. A ile mniej? jeden ?

Działa na wszystkie, tyle że efekty optymalizacji (linkowania również) będą szybciej widoczne przy łatwiejszych frazach. Z drugiej strony, im bardziej konkurencyjna tematyka, tym bardziej powinno się dbać o każdy detal.

A może czasem dbanie o detale jest nieekonomiczne? Zajmuje dużo czasu (pośrednio kasy) a efekt można uzyskać taki sam lub lepszy nie zagłębiając się w drobnicę. Dotyczy to nie tylko SEO, ale każdego biznesu. Ale żeby do tego dorosnąć trzeba profesjonalnie zająć się jakimś biznesem.

Powtórzę to co już pisałem, że Ci co nie dali rady z pozycjonowaniem, teraz na siłę szukają zarobku robiąc szkolenia z nieefektywnych metod pozycjonowania (optymalizacji czy jak chcesz sobie to nazwać).

A może czasem dbanie o detale jest nieekonomiczne?

Nie jest, chyba że bawisz się w ręczne uzupełnianie nagłówków w serwisie z tysiącami kategorii :)

Największa część prac optymalizacyjnych to działania jednorazowe, więc jest czas na skupienie się na nich i jest czas na linkowanie. Jak połączysz efekty kilkudziesięciu drobnych elementów, to zobaczysz ile potrafi zdziałać praca na samej stronie.

Powtórzę to co już pisałem, że Ci co nie dali rady z pozycjonowaniem

... chwalą się topowymi pozycjami dla stron z kilkunastoletnim stażem ;) i siedzą pół dnia na forum wykłócając się, kto jest lepszym specem.

A może czasem dbanie o detale

Całe nasze życie składa z nic nie znaczących się detali.

Zajmuje dużo czasu (pośrednio kasy) a efekt można uzyskać taki sam lub lepszy nie zagłębiając się w drobnicę.

Jeśli dojdziesz do pewnego poziomu profesjonalizmu i zaczniesz robić poważniejsze frazy niz pp to zauważysz, że nie masz racji. Na topowe frazy konkurencja zrobi wszystko by być na pierwszym miejscu jeśli coś zaniedbasz będziesz w tyle. Obecnie algorytm jest wyczulony na linki. Linki owszem ale w pewnym momencie musisz robic różne inne kombinacje łącznie z optymizacją.

Mam na tapecie strony miszczów seo, którzy twierdzą, że tylko linki. Naje.ane linków od pyty a są w ciemnej doopie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności