Skocz do zawartości

Bazy firm - zbieranie i sprdzedaż. Jak to jest....?

mojeprogramy.com

Rekomendowane odpowiedzi

Ale GUS Jakubie chyba nie ma bazy firm ... przynajmniej ja takiej nie widzę: https://stat.gov.pl/bdl/app/strona.html?p_name=indeks

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@up co nie zmienia postaci rzeczy, że takie bazy sa kopiowane na potęgę bazy?

co nie zmienia postaci rzeczy, że jest, to nielegalne.

bo kto udowodni, że konkretny rekord pochodzi z konkretnej bazy?

- identyczna teść wpisu;

- data publikacji;

- kontakt z dana firma z zapytaniem czy w Twoim serwisie publikowali swoje dane;

jak można pełną bazę z ceidg zassać.

Możesz opisać jak według Ciebie można to zrobić nie pomijając oczywiście szczegółów  technicznych ?

Z pf to jest nielegalne (przynajmniej w opinii pf) jak jest w przypadku ceidg oraz gusu tego nie jestem pewny. Jeśli chodzi o treść wpisu to zasysaczy najpewniej interesują wyłącznie dane teleadresowe, a szczególnie adres e-mail, a to już nie są dane unikalne. Co do ceidg myślę, że Max już to ładnie wyjaśnił. Wracając jeszcze do nielegalności to spamowanie też jest nielegalne, a w skrzynce codziennie mam ok. 50-100 sztuk. Zajmuje się tym masa firm i nie słyszałem żeby im ktoś coś zrobił. Taki klimat.

Kalkulator dni roboczych - jak obliczyć ile jest dni roboczych w danym miesiącu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności