Skocz do zawartości

zaklejanie plastrem kamerki w laptopie

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

mógłbyś trochę rozwinąć swoją wypowiedź? Bo na pewno włączone WiFi jest o tyle niebezpieczne, że można "zobaczyć" jakich SSID szuka Twój telefon + MAC adres sieciówki.

Co tu rozwijać, miałem oczywiście bezpieczeństwo na mysli. Może też niefrasobliwość lub wręcz głupotę ludzi. Jak się okazuje zakrywanie kamerek w lapkach nie jest takie najważniejsze.

Co do sklepów, to w Polsce obecnie bardzo mocną wchodzą beacony. Tez do inwigilacji. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wszystko fajnie tylko o ile się nie mylę jeśli kamerka jest włączona to obok niej zapala się jakaś tam lampeczka. Oczywiście da się to obejść, ale wydaje mi się, że właściciel takiego komputera bardzo musiałby się postaram by dać pełny dostęp komuś do swojej maszyny. Na FB oddajcie o wiele więcej swoich danych :) 

Moja pierwsza aplikacja na iOS - Zysk z faktury VAT ;)

Apple = mac-world.pl

a ja nic nie muszę zaklejać bo:

1/ mam na to wy***

2/ nie używam kamerki

3/ dlatego, że jej nie używam nie mam jej zainstalowanej (sterowniki z premedytacją wycięte) więc nie ma się do czego "włamać" :) 

lepszego sposobu niż pkt 3 nie znam ;)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

3/ dlatego, że jej nie używam nie mam jej zainstalowanej (sterowniki z premedytacją wycięte) więc nie ma się do czego "włamać"

Jeśli ktoś włamie się Tobie do kompa i tego nie zauważysz to instalacja sterowników jest banalna.   ;) Tylko w jakim celu podglądanie. 

Po za tym to trochę dziwne, że doświadczony użytkownik systemu nie zauważy ingerencji.   :)

Rozumie że pani Basia z księgowości może się nie znać.  

Jeszcze niech wypowie się jakiś informatyk, że zasłania oczko misiu.  :) Koniec świata Panie, koniec...

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Jeśli ktoś coś ma do ukrycia to przejmuje się takimi pierdołami;) Co można podglądać? Jak się panienka przebiera? Bo przecież żaden napaleniec nie będzie oglądał faceta... Rozumiem, podglądać jakąś ważną (politycznie) osobę, ale zwykłego Kowalskiego? Lać na to, niech sobie popatrzą, niech mają coś z życia. Im bardziej my się tym przejmujemy tym bardziej komuś będzie zależało na dotarciu do naszych kamerek. 

Nie mam pojęcia co robią przed komputerem osoby, które deklarują się, że zaklejają kamerkę. Sęk w tym, że przy normalnym użytkowaniu nie ma czego oglądać ;) Zwykła, ludzka paranoja...

Zapraszam także na mojego bloga Jacek Jagusiak. Oferuje także usługę odwirusowania stron www jak i serwerów.

No cóż, kiedyś autorzy SF pisali o tym w kategoriach nieuchronnej tragedii - udręczeni ludzie z wszczepionymi chipami, inwigilowani non-stop.

Oczywiście walczący nadaremno o swoje prawa.

Nie przewidzieli, że obecne pokolenie .... samo się "zaczipuje" - dobrowolnie i za darmo.

Zrobi z dumą zdjęcie/film kaźdego często gęsto bezsensownego dnia, otaguje lokalizacją GPS i opublikuje na calym świecie.

Taki paradoks dziejowy :)

E: lit.

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności