Skocz do zawartości

usuwanie cookies google

M0drzew

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Może miejsce nie najszczęśliwsze, ale w sumie temat częściowo należy do AdSense.

Google ze swoim remarketingiem na siłę próbuje wcisnąć kliknięcie na jakąś stronę na jakiej się już było (adwords/adsense) i wszędzie pokazujące się te same reklamy. Po drugie szukając np. hotelu w Krakowie wyniki mam z Gdańska, bo na siłę przypisuje mi taką geolokalizację i na słowo kluczowe "hotel kraków" mam 60% wyników z Gdańska. Narzędzia wyszukiwania -> użyj położenia - nie zawsze jest aktywne.

Rozwiązaniem jest usunięcie pojedynczych cookies (google.pl, google.com, googleservice), jednak robienie tego po kilka razy dziennie jest denerwujące. Zablokowanie wszystkich ciasteczek nie wchodzi w grę, bo nie działa połowa stron, które muszą mieć ciacho (np. banki), usuwanie wszystkich ciasteczek też jest nie na rękę, bo potem znikają ustawienia pojedynczych serwisów. Pracuję głównie na Win/FF. Jakiś pomysł?

Na mobilach wystarczy zablokować pokazywanie lokalizacji dla g. i problem znika.

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Narzędzia wyszukiwania -> użyj położenia - nie zawsze jest aktywne.

Jakbyś nie zauważył to google zmieniło prezentację wyników jeśli chodzi o lokalizację.

Nie ma już użyj położenia :)

https://support.google.com/websearch/answer/179386?hl=pl&ref_topic=3378866

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Jakbyś nie zauważył [...] Nie ma już użyj położenia

Szlaf.. Jakbyś nie zauważył to google od milionów lat różnie działa na różnych przeglądarkach.. to, że czegoś nie ma na chrome nie znaczy, że nie znajdziesz tego korzystając np. z opery - i na odwrót ;) gógiel nie jest i nigdy nie był w 100% (X)HTML ;)

P.S. osobiście właśnie używam opery, bo zmiany zachodzą pod nią najpóźniej a ja nie lubię jak ktoś wie za mnie lepiej czego chciałem a do tego dąży aktualny silnik gógla - wybiera za użyszkodnika w jaki sposób i jakie wyniki chciałby mieć wyświetlone.. nie jestem jakiś niepełnosprytny, żeby nie wiedzieć czego konkretnie szukam..

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

ale póki co działa użyj położenia

Przeglądarka FF

rmjpfa.jpg

E.

spróbuj jeszcze tego

https://support.google.com/maps/answer/152197?hl=pl

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

W dodatku CookieCuller możesz wybrać, które ciacha mają zostać (np. do tych wybranych potrzebnych stron gdzie chcesz pamiętać ustawienia czy logowanie), pozostałe kasujesz przy każdym zamknięciu przeglądarki (albo dodatkowo paroma kliknięciami). Wygodne i praktyczne nie tylko dla paranoików ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności