Skocz do zawartości

SMS API - Platforma powiadomień sms

stania.info

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Siostra jest lekarzem i postanowiła zrezygnować z platformy znanylekarz - więc piszę jej rejestrację online z przypomnieniem sms dla pacjenta o wizycie.

Praktycznie formularz i zapis do bazy mam ogarnięty pozostaje mi integracja sms - pierwszy raz to robię więc wolę zasięgnąć Waszej wiedzy.

Jak rozumuje bez platformy do wysyłki sms z API się nie obejdzie (chyba, że jestem w błędzie), którą polecacie ze względu na cenę / niezawodność / łatwe API

podłączyłem sobie na szybko smsapi.pl, działa - jest ok ale sms kosztuje  0,12 zł - być może są inne lepsze / tańsze platformy platformy.

Pozdrawiam

Robimy nadruki na kubkach, poduszkach i innych gadżetach - alenadruk.pl

Używam smsapi.pl wiec mogę polecić.

Inna opcja, to telefon komórkowy podłączony do kompa + oprogramowanie które "wyśle" SMS'y/

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Siostra jest lekarzem

być może są inne lepsze / tańsze platformy

No wybacz. 12 groszy wrzucone w koszty. Masakra.

Za darmo chcesz?

smsapi jest OK, korzystam od wielu miesięcy.

Działa niezawodnie. Jest też z kim porozmawiać jak trzeba.

Pozdrawiam,

eM

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Inna opcja, to telefon komórkowy podłączony do kompa + oprogramowanie które "wyśle" SMS'y/

Jeśli ktoś zechce dokonać rejestracji o 5.40 nad ranem - cały czas laptop podłączony do prądu musi być.

Ale zaciekawiłeś mnie, mógłbyś troszkę rozjaśnić sytuację? Czy chcę za dużo ?

No wybacz. 12 groszy wrzucone w koszty. Masakra.

Za darmo chcesz?

No sorry implementację sms robię pierwszy raz, więc chciałbym się zorientować w najtańszej opcji.

Dzięki

mógłbyś troszkę rozjaśnić sytuację

Ja Ci trochę rozjaśnię.

Policz koszt prądu sprzętu 24 godziny na dobę, plus zasilanie awaryjne (jak ma być niezawodnie) plus koszt karty sim plus koszt swojego czasu na pilnowanie tego.

Szacuję, że wyjdzie 11 groszy/SMS.

Dobry pomysł :)

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

A co tu dużo rozjaśniać. Jest komputer + telefon komórkowy + oprogramowanie = wysyłka SMS'a.

Ale jest też usługa między innymi smsapi która to wszystko realizuje relanie niskim kosztem. Kolega Mariusz który czyta ten topic też korzysta z SMSAPI do powiadamiania klientów bo sam mu to implementowałem i chyba nie narzeka ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

chciałbym się zorientować w najtańszej opcji

W profesjonalnych rozwiązaniach nie liczą się najtańsze opcje tylko niezawodne opcje!

A chyba prowadzisz firmę. Powinieneś to wiedzieć.

No sorry implementację sms robię pierwszy raz,
Nie używaj polskich znaków bo ich kodowanie zużywa cześć z tekstu dla SMS i mogą wychodzić 2 zamiast jednego

:pisze:

A tak już na poważnie, nie "jadąc" po człowieku, który dla usług medycznych chce zejść z kosztów 12 groszy, usługa o której mowa jest stabilna, skuteczna i w porównywalnej cenie do większości dostępnych na rynku usług "na poziomie".

Mam to sprawdzone i polecam.

Pozdrawiam,

eM

Ok, dzięki

A tak już na poważnie, nie "jadąc" po człowieku, który dla usług medycznych chce zejść z kosztów 12 groszy

Nie będę się obrażał :)

Nie używaj polskich znaków bo ich kodowanie zużywa cześć z tekstu dla SMS i mogą wychodzić 2 zamiast jednego

Wiem wiem, już wyczytałem, będę zamieniał polskie znaki.

temat do zamknięcia - po prostu chciałem zapytać by nie przepłacać. Nie jest to usługa dla mnie, tylko dla siostry więc chcę solidnie i relatywnie najtaniej, na smsapi trafiłem z adwords-a więc wolałem podpytać.

Pozdrawiam

Dzięki

Nie będę się obrażał

A ja też nie próbowałem :)

Usługa jest naprawdę OK.

A samo wdrożenie SMS akurat w mojej "bajce" zmniejszyło mi dosyć mocno ilość niepotrzebnych telefonów od klientów.

Wartość ciężko mierzalna ale bezcenna.

eM

Ps. Wszystko działa w automacie.

Robisz wdrożenie i zapominasz. Raz w miesiącu przychodzi mailem faktura i tyle potem masz do czynienia z systemem.

lepsze / tańsze

Korzystam od kilku lat z SMSAPI,  mam podłączone do kilku aplikacji.  Obawiam się że nie znajdziesz nic lepszego za te pieniądze. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

że nie może to być karta sim i abonament z nielimitowanymi smsami,
Zapytam z ciekawości dlaczego nie może być - czy tu chodzi o regulamin usługi u operatorów danego numeru który zabrania wykorzystania w ten sposób ? Jeśli tak, to jaka jest różnica z wysłaniem SMS z "ręcznika" a wysłaniem wspomaganego programowa :hmmm:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności