Skocz do zawartości

SMS API - Platforma powiadomień sms

stania.info

Rekomendowane odpowiedzi

Hmmm, ale ta masowa wysyłka jest też pojęciem względnym - przykładowo mam 30 znajomych i organizuje "palnik na polanie" :piwko2:

Wiec, co nie mogę do tych 30 osób wysłać z telefonu przykładowego SMS o tej samej treści:

Palnik na polanie dziś od 18 obecność obowiązkowa z czteropakiem

- treść jest taka sama i do tego do 30 osób wysłana - wiec jak to się ma do łamania regulaminu ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Wiem, że nijak. Dlatego zakładam, że są założone jakieś trigery, które informują osobę monitorującą: "Hej, sprawdź numer Miona, czy zaprasza znajomych na piwko, czy może wysyła 10k smsów ze spamem". Ludek weryfikuje treść i albo zakłada blokadę na sim albo na cały imei.

Fragmenty regulaminów:

"nie używać Karty SIM/USIM do ruchu generowanego maszynowo, w szczególności ruchu typu „maszyna do maszyny” lub „maszyna do użytkownika” " albo

"nie wykorzystywać kart SIM/USIM do masowego rozsyłania informacji (SMS lub MMS) przeznaczonych bezpośrednio lub pośrednio do promowania towarów, usług lub wizerunku Użytkownika lub innego podmiotu, lub w inny sposób służący osiągnięciu efektu handlowego (zakaz dotyczy Użytkownika działającego jako przedsiębiorca lub na rzecz innego przedsiębiorcy".

Do takich celów masz specjalne karty: 

https://dlafirm.play.pl/oferta/taryfa-telemetryczna/
https://www.t-mobile.pl/pl/dlafirm/rozwiazania-dla-firm/taryfa-telemetryczna

itd.

Zakladam, że jak będzie SMS szedł w tysiące z numeru bez limitu na SMS, to pewnie będą mieli automatyczny monit i nr tel zablokują, ale <piszę w ciemno> te 100 na dzień powinno przechodzić bez problemu, bo tyle to aktywny nastolatek/tka wystuka :olaboga: .   

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

lub w inny sposób służący osiągnięciu efektu handlowego (zakaz dotyczy Użytkownika działającego jako przedsiębiorca lub na rzecz innego przedsiębiorcy".

Nie wiem, piszę czysto teoretycznie. Ja jako przedsiębiorca biorę jakiś abonament XXX z opcją wysyłki sms bez ograniczeń. Wysyłam np. 100 dziennie do swoich kontrahentów, o tej samej treści, i co też mi nie wolno?

Nie jestem pewny ale ten regulamin chyba jest do podważenia.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Wysyłam np. 100 dziennie do swoich kontrahentów, o tej samej treści, i co też mi nie wolno?
No właśnie tutaj jest to bardzo enigmatycznie ujęte :hmmm:

Trzecież to może być normalne zastosowanie telefonu biznesowego jakim jest powiadomienie swoich kontrahentów SMS ze przykładowo towar na cle i już jutro można podbijać po odbiór do magazynu.

Siostra jest lekarzem i postanowiła zrezygnować z platformy znanylekarz - więc piszę jej rejestrację online z przypomnieniem sms dla pacjenta o wizycie.

Tak z ciekawości to jest mały prywatny gabinet czy jakaś przychodnia? Bo mam rozwiązania, które można wykorzystać m.in. w przychodniach zarówno do rejestracji wizyt jak i kierowania później ludźmi na miejscu...

Siostra jest lekarzem i postanowiła zrezygnować z platformy znanylekarz - więc piszę jej rejestrację online z przypomnieniem sms dla pacjenta o wizycie.

Tak z ciekawości to jest mały prywatny gabinet czy jakaś przychodnia? Bo mam rozwiązania, które można wykorzystać m.in. w przychodniach zarówno do rejestracji wizyt jak i kierowania później ludźmi na miejscu...

Jest to działalność wykonywana, po dyżurach we własnym domu (pokój poświęcony na gabinet) - więc bez sensu.

Z ciekawości mogę zobaczyć jakieś Demo?

Robimy nadruki na kubkach, poduszkach i innych gadżetach - alenadruk.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności