Skocz do zawartości

pare stron do oceny :)

wikweb

Rekomendowane odpowiedzi

Stefan napisał(a):

Nie masz zielonego pojęcia o HTMLu. O designie też nie, chociaż przy stronach o tej tematyce to chyba trudno błysnąć...

Z dumą oświadczam, że nie jestem twoim targetem.

HTML akurat znam więc może jakies konkrety? meta tagi dobre, nic sie nie rozsypuje...

Nie, to nie jest mistrzostwo świata - mam pełną świadomość swoich ułomności i szeregu rzeczy, nad którymi muszę popracować. Tylko że posty tutaj piszę raczej z pozycji potencjalnego klienta, niż wykonawcy.

I bardzo często mam zastrzeżenia zarówno co do swojej pracy jak i pracy ludzi, z którymi pracuję. Ale widzę także rzeczy, które mnie cieszą. A oceniając prace tutaj staram się być na tyle obiektywny na ile mogę. Pewne rzeczy są ewidentnie brzydkie, niektóre są dyskusyjne (i powodów róznych gustów trudno wyrazić jednoznaczną opinię) a niektóre bardzo ładne. I pamiętam swoje dobre opinie na temat różnych prac, także i tutaj.

Co do kodu natomiast to jest po prostu dobry albo nie. I dokładnie jestem w stanie odróżnić błędy wynikłe z pośpiechu (źle domknięty tag itp) od kompletniej nieznajomości podstaw czy prehistorycznych nawyków wyrażających się w uzywaniu tabelek do budowania na nich layoutu, tony niepotrzebnego JS do rolloverów, jednopixelowych obrazków do rozpychania niesfornych komórek i tego, że kod, nawet składniowo poprawny, jest semantycznie do bani.

Inna sprawa jest taka, że ludzie, którzy potrzebują oceny są świadomi tego, że coś może być nie tak - stąd właśnie powód, dla którego postują tutaj linki do swoich prac. I to powód też, dlaczego NA OGÓŁ prace tutaj są słabe. I jestem pewny, że KONSKTRUKTYWNA krytyka może autorom tylko pomóc. Ja sam przez długi czas żyłem w nieświadomości będąc głaskany po główce, słysząc "ale to ładne" itp, podczas gdy robiłem ewiodentne knoty. Pomogło dopiero spotkanie paru ludzi, któzy naprawdę się znali na swojej robocie a przy okazji byli bezlitośni w wytykaniu błędów - mogę im teraz tylko dziękować. No i sobie, że po kolejnej miażdzącej krytyce nie odpuściłem sobie. A zresztą do dziś prześladuje mnie przeczucie, że może jednak powinienem robić w życiu coś innego :-)

za ciemne te dowcipy. mi sie one bardziej kojaza designem z jakims undergroundowym portalem o hakieriach

Zastanawiałeś się kiedyś co możesz mieć za darmo?--->>>

darmoszka.com

Ku chwale mini.otwarty--->>>

katalogstron.darmoszka.com

Zapraszam do mojego kontrastowego katalogu --->>>

katalog

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności