Skocz do zawartości

Pilne! Włamanie na stronę firmową i dziwne przekierowania

rissah

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dałem jego na PIO kiedyś jak tylko wyszedł ale zawiązała się dyskusja mnie więcej w takim kontekście : "ruski soft" dawać na serwer to trzeba mieć nie po kolei w głowie.. i zrozumiałem, że nie ma co kogoś uszczęśliwiać na sile. Ten antywirus serwerowy działa również w wersji online ( okrojonej) w Yandex WT pokazuje w którym pliku jest wirus ( cześć kodu), jeśli strona tam podłączona. Autor tematu zapytał to poleciłem bo wiem że działa dość skutecznie.

Ale perzcież wrzucałeś? :D Nie ważne głownie żeby znalazł bo ręcznie usuwać to prawie nierealnie jak jest więcej plików.

Nie rozumiem tylko czemu Google taka ogromna korporacją nie udostępni swoim użytkownikom podobnego narzędzia.

dodałem, zweryfikowałem przez plik html. Na jaki komunikat ma czekać, @MaxPan? Otrzymałem info, że strona pomyślnie zweryfikowana, ale nie zaindeksowana przez YWT jeszcze

A nie masz kopii bezpieczeństwa ? Najprostszym i chyba najszybszym sposobem byłoby usunąć wszystko z serwera i wrzucić kopię.

Mam kopię, ale póki co spróbuję innych rozwiązań, bo nie chcę utrudniać życia kursantom - musieliby zrobić sobie przerwy. Jak nic nie podołam, ogłoszę przerwę techniczną i wrzucę backup. To nie jest też takie proste, bo nie wiem, kiedy strona została zainfekowana, zawartość codziennie się zmienia (kursanci robią nowe lekcje). Jak wrzucę backup sprzed np. dwóch tygodni, to o tyle cofnę kursantów w ich kursach.

Aby zadziałał antywirus online trzeba aby robot Yandex trafił teraz na stronę po weryfikacji, czekaj nic innego nie mogę doradzić.

Poczekam. Póki co przeskanowałem stronę wtyczką wordfence security, znalazło mi trzy podejrzane zmiany w plikach .js. Jak tylko yandex zaindeksuje stronę, przeskanuję ją na pewno.

Ja to co Max poleca kiedyś wykorzystywałem niestety nie dało rady (co nie oznacza że jest złe, każdy przypadek jest inny). Nie obyło się bez przeglądnięcia dokładnego plików przez osobę która się na tym zna. I to dwie osoby do tego podchodziło, pierwsza nie dała rady. Ktoś z tego forum mi to robił za dobre pieniądze, czyli tanio, tylko nie pamiętam teraz kto żeby polecić bo lata to już było.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności