Skocz do zawartości

miejsce pochodzenia ruchu

zimi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pytanie: GA pokazuje mi , że mam 80% ruchu z Polski reszta to Niemcy i USA.

Nie powinienem mieć praktycznie ruchu z Polski.

Domena .de, artykuły po niemiecku, niemieckie frazy i w wynikach wyszukiwania w google.pl pozycje są za niskie, żeby generować ruch.

Co o tym myślicie?

Napisałeś o procentowym rozkładzie ruchu.

A źródła ruchu ?

Może być tak że masz polski ruch po referalach tak jak kolega wyżej zauważył np. po zapleczach a prawie zerowy ruch z google.de.

I stąd takie proporcje. Po zdobyciu pozycji ruch z PL zostanie na tym samym poziomie a przybędzie Ci sporo ruchu z niemiec i proporcje się odwrócą :)

Czas na testy.

A zaplecze to na jakich stronach ? na PL czy DE?

Zaplecze jest niemieckie. Tylko domeny .de

Napisałeś o procentowym rozkładzie ruchu.

A źródła ruchu ?

Może być tak że masz polski ruch po referalach tak jak kolega wyżej zauważył np. po zapleczach a prawie zerowy ruch z google.de.

I stąd takie proporcje. Po zdobyciu pozycji ruch z PL zostanie na tym samym poziomie a przybędzie Ci sporo ruchu z niemiec i proporcje się odwrócą :)

Większość ruchu jest "organic search" i "direct".

Nie ma ani jednego linka z Polski.

Pozycje na frazy niemieckie już są wysoko 10 - top5 i 20- top10

( nie są to frazy o dużej liczbie wyszukań ale zawsze)

Czy ruch "not set" może być niemiecki?

Jest jeszcze opcja, że ten ruch z PL to Ty lub Twoi pracownicy, którzy majstrując oś na stronie - wyklucz o ipkach. 

Klikam tylko ja ale zawsze z tego samego IP więc chyba G. liczy mi jedną wizytę na 24H. Nie wiem.

I nadal nie podałeś ile jest % organic a ile % direct względem geolokalizacji.

A wpięcie tylko strony głównej w GA już w ogóle dyskwalifikuje te proporcje 20/80% z początku tematu.

Właśnie próbuję to jakoś odfiltrować ale nie wiem jeszcze jak.

Bardzo proszę powiedz dlaczego wpięcie tylko str. głównej dyskwalifikuje te statystyki.

Może jest tego ruchu więcej i o tym nie wiem ? :glupek2:

Nie mam doświadczenia z GA. Nie wiem jak wpiąć w pozostałe strony ( serwis jest na WP)

Nie wiem jak wpiąć w pozostałe strony

Edytuj header.php i tam wklej kod

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

A tu w miarę przystępnie napisane (z pluginem i bezpośrednio).

Bezpośrednio lepiej (każda wtyczka w jakiś sposób dodatkowo obciąża).

https://pl.wpdash.io/blog/jak-zainstalowac-google-analytics-na-wordpressie-tutorial/

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

A tu w miarę przystępnie napisane (z pluginem i bezpośrednio).

Bezpośrednio lepiej (każda wtyczka w jakiś sposób dodatkowo obciąża).

https://pl.wpdash.io/blog/jak-zainstalowac-google-analytics-na-wordpressie-tutorial/

Dzięki 國王朱利安 i Mariusz,

Dobrze napisane.

Czyli wklejam ten sam kod śledzenia na każdej podstronie w tym samym miejscu co na głównej. Dobrze myślę?

..."

Odnajdź plik header.php, a następnie wklej kod śledzenia skopiowany z Google Analytics jedną linijkę przez znacznikiem </head>.

Zapisz zmiany. To jeszcze nie koniec. Twoja witryna zapewne składa się przynajmniej z kilku podstron. Na każdej z nich musisz wkleić wygenerowany kod Google Analytics. Dzięki temu będziesz mógł śledzić ruch na podstronach, zbierać potrzebne dane do analizy i usprawnienia Twojego biznesu."...

Klikam tylko ja ale zawsze z tego samego IP więc chyba G. liczy mi jedną wizytę na 24H. Nie wiem.

Nie google zlicza sesje po 30 minuteach "nieaktywności" więc może Ci zliczać całkiem sporo wizyt. Szcegóły

https://support.google.com/analytics/answer/2731565?hl=pl

Pozdrawiam

Pysio

Domondo.pl nowy sklep z osłonami przeciwsłonecznymi

Nie google zlicza sesje po 30 minuteach "nieaktywności" więc może Ci zliczać całkiem sporo wizyt. Szcegóły

https://support.google.com/analytics/answer/2731565?hl=pl

Pozdrawiam

Pysio

OK. Czyli ja klikam i sesje są moje.

Ale unikalni użytkownicy? G za każdym razem ( co 30 min.) widzi mnie jako unique?

Nie wiem jak wpiąć w pozostałe strony

Edytuj header.php i tam wklej kod

Na stronie głównej wiem jak wkleić kod - bo już wkleiłem.

Ale teraz nie wiem jak przechodzić na poszczególne podstrony  żeby edytować header.php.

Wchodzę w WP: "wygląd"  - "edytor" i jestem na stronie edycji header.php.

Ale tam kod już jest. Nie wiem jak przejść na poszczególne podstrony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności