Skocz do zawartości

Analytics a legalnośc w komercji

lucas80

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy używacie google analytics w działalności komercyjnej? I czy to jest legalne? Znalzałem coś takiego i teraz się zastanawiam czy wykorzystanie komercyjne jest legalne:

https://www.google.pl/terms_of_service.html

Pozdrawiam

Ok. Sam sobie odpowiem na to pytanie.

Włąsnie otrzymałem maila od google o treści:

You should feel free to use Google Analytics on for-profit commercial sites. We are working to correct the unclear language during the signup process that suggests that Google Analytics cannot be used on commercial sites. Thank you for your patience.

Więc .... fajnie

A po czym poznać, że strona nie jest komercyjna? Moge przeciez prowadzić ukryta dzialanosć, np prowadzić stronke dla fanów jakiejś tam muzyki, a dla zarejestrowanych sprzedawac legalnie płyty i na nich zarabiac.

Jak google to weryfikuje? Zarabianie na reklamach to chyba też jakaś forma dzialalności komercyjnej, mimo tego jakos niektorzy mają setki reklam na stronie i korzystają z tego systemu.

Moja strona ma reklamy kontekstualne, a do tego aby mieć pełny dostęp do serwisu trzeba wysłać sms, z ktorego otrzymuję oczywiscie prowizje. Zapisałem się do tego analytics i bez trudu otryzmałem kod i korzystam z tego systemu. Więc jak tu rozumiec pojęcie strona komercyjna w pojęciu google?

Piekielko.com - sklep z biżuterią etniczną / orientalną należącą do plemienia Kuchi z Pakistanu.

Kupisz: kolczyki, naszyjniki, naszywki, pierścienie, bransolety, torebki, etui, stroje i inne.

Hazael przeczytałeś dokładnie to co otrzymał Lucas od Google ?

You should feel free to use Google Analytics on for-profit commercial sites. We are working to correct the unclear language during the signup process that suggests that Google Analytics cannot be used on commercial sites. Thank you for your patience.

To oznacza, że Analyticsa można używać na każdej stronie - komercyjnej i niekomercyjnej.

• 4 miesiące temu...
unclear language during the signup process that suggests that Google Analytics cannot be used on commercial sites

wyjasniają to, że stwierdzenie że nie mozna używać konta do celów komercyjnych wynika z błędnego tłumaczenia

Jeśli zbliża się Twój ślub i wesele to pewnie oglądasz różne suknie ślubne. Ciekawe suknie ślubne znajdziesz pod linkiem. Jak wiadomo suknie ślubne są tylko dla kobiet ;)

4.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności