Skocz do zawartości

Darmowy hosting

Paweł Kobis

Rekomendowane odpowiedzi

Darmowy hosing idealny na stawanie katalogow lub stron www :P Bez rekla i spamu

https://www.ddl2.pl

ciekawe ile "wytrzyma" moj darmowy wytrzymal 3 miesiace, doplacilem w sumie ok. 1000 pln i zamknalem bo juz mialem dosc i doplat i czasu straconego.

z regulamina:

DDL2.pl ma prawo do umieszczania w przyszłości reklam w dowolnej formie stronach znajdujących się na serwisach użytkowników.

BTW, troche OT ale związane z waszym hostingiem (platnym):

Na jakiej podstawe prawnej oferujcie takie ceny:

Vat 0% dla osób fizycznych

Vat 0% dla firm posiadających EU NIP

Vat 19% dla firm posiadających PL NIP

Takie stawki najwidoczniej obowiązują w Wielkiej Brytanii, gdzie zarejestrowana jest firma.

Mnie zastanawiają, że mają osobne serwery dla klientów infywidualnych i osobne dla firm.

Tzn, osoby prywatne są gorsze od firm, lub odwrotnie? :)

Tani Hosting - od 7 lat w sieci!

Chcesz zacząć zarabiać konkretne pieniądze i budować ze mną biznes? Napisz na pw.

Takie stawki najwidoczniej obowiązują w Wielkiej Brytanii, gdzie zarejestrowana jest firma.

I ja naiwne myślałem że mamy wspołne podstawe podatkowe w calej UE.

Ale na allegro też są przypadków, że ceny rosną o 22%, jeśli któs chce fakture...

edit:

Inne firm hostingowych w UK płacą VAT, np.

Customers liable to pay VAT (those in the European Union) should add VAT at the UK’s rate of 17.5%.

tylko dir-elite znalasł dziurka w przepisów podatkowych w UK.

I też mnie dziwi, że mają osobiste stawka VAT, bo inne w UK płacą 17.5% :)

• 2 tygodnie później...

Zadnej dziury nie znalezlismy

1) Jesli masz firme i masz NIP UE to masz podatek 0 %

2) Jesli jestes firma a masz tylko NIP PL to placisz podatek 19 % ktory odciagasz w PL

3) Jak jestes osoba prywatna my placimy podatek w UK

Styawka podatkowa w UK to 19 % a w pl 22 % to juz nie nasza wisna

Zapoznaj sie z przepisami UE i o prawie wolnego rynku to zrozumiesz i nie tylko my tak dzialamy

Klijenci indywidualni sa czymani na inych serwerch niz firmy z prostego powodu jakim jest shel i dostep do niego - glownie chodzi o zaufanie do userow i wykozysatana tego . Koleinym powodem osobnych serwerow sa obciazenia strony firmowe moga i czesto tak jest mocno obciazaja serwer i cierpial by na tym user wiedz raczej jest to uklon w strone userow niz przeciwko nim !

Serwery wytrzymaja dluzej niz 3 miesiace poniewaz dysponujemy wlasnymi serwerami ktore sa nie wykozystywane a sa oplacane wiedz zeby nie staly puste lepeij to spozytkowac .

Regulamin jest tak napisany bo nikt niewie co bedzie za 2 lata ale napewno jedno jest pewne nie bedzie sie podobalo mozna zawsze zmienic

• 8 miesięcy temu...

Mam nadzieje, ze nowy wlasciciel ze zrezygnuje z darmowych kont, na wszelki wypadek radzej zgrac backupy oraz pliki z serwera na dysk.

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności