Skocz do zawartości

xml -> mysql

furjat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Otrzymałem listę artykółów w pliku xml

nigdy wcześniej nie miałem kontaktu z tym formatem danych i...

czy jak chce umieścic dane z tego plik (jest on dość duży - około 12MB) na stronie to czy mam ciągnać dane bezpośrednio z tego pliku (o ile to możliwe...) czy lepiej przerzucić te dane wo mysqla z odpowiednimi relacjami?

Czy ktoś zna jakieś latwe i przyjemne sposoby na przerzucenie tych danych do tabel w bazie?

Pozdrawiam

do bazy... chcesz zarznac serwer czytaniem 12MB pliku? :)

poszukaj dowolnej klasy do parsowania xmla. niewykluczone z ei tak bedzies zmial problem z takim plikiem. ja ostatnio kroilem na czesci xmla 90MB :)

erbit, pociągnie pociągnie. codziennie na jednej stronie parsowany jest około 60-80mb xml z ofertami i nie ma żadnego problemu. owszem, serwer dostaje na czas przetwarzania skryptu w kość, bo obciążenie jest spore :)

Kup sobie nieruchomości Kraków albo apartamenty Zakopane. Obejrzyj też fotoblog Grzegorza Ziemiańskiego Nowa Huta na deser

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności