Skocz do zawartości

Strony którę kopią.

arturrajber

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zostawiając z bok wszystkie systemy podlinkowywania i generowania internetu, chciałbym poddać kilka moich spostrzeżeń waszej weryfikacji. Otóż, uważam, że kopią strony takie jak:

-open source'owe projekty

-edukacyjne (niekoniecznie .edu oczywiście)

-rządowe

-charytatywne

-stare 

Robiłem testy i nie są one często aż tak podlinkowane. Kopie ich sama tematyka. Dorzucilibyście może coś do tej listy? A może przewidzenie i za dużo kawy? :palacz:  :kawa:

Może trzeba zrobić uziemienie kompa to przebicia nie będzie?

Kopie ich sama tematyka

A konie kopią grzywami...

Pomyśl zanim coś napiszesz.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Ale to miejsca pomyliłeś. O takie rzeczy pytaj się tych co to wiedzą, jest parę takich osób na świecie, ale raczej na tym forum się nie wypowiadają.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

NIe czekam na gotowe odpowiedzi. Zauważyłem pewną zależność. Chce się dowiedzieć czy ktoś też. O .govach i.edu mowa była już od dawna. SEO profi siedzi w topach, bo go jakiś ćwiczeniowiec podlinkował ze strony UW kiedyś z Wydziału Matematycznego i wisi. Tak się po prostu zastanawiam.

Możesz zrobić test na govach i edu. Jest do tego dział odpowiedni. Podlinkuj z tych domen coś i napisz jak tam kop. Tylko ilością tak min 1k, bo mniejsze blasty to raczej nie przyniosą efektu.

Mnie kiedyś kopnęła strona o Wałęsie. Wiadomo - strona elektryka.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Tyle to ja .gov na swoim harveście nawet nie znajdę  :sciana: Co powiedzieć podlinkuję.  :tancze: Myślałem, że tym"Zostawiając z bok wszystkie systemy podlinkowywania i generowania internetu," odseparuję się od takich ataków  :zeby: 

OFF top: nie wiecie kto robił p...-apteka.pl ? Bo musi sypneła chyba.

Tyle to ja .gov na swoim harveście nawet nie znajdę :sciana:

Robiłem testy i nie są one często aż tak podlinkowane. Kopie ich sama tematyka.

No więc jak to jest... robiłeś testy na stronach edu i rządowych i nawet nie potrafisz ich wyharvestować, nie mówiąc już o umieszczeniu tam linka?

KOMUŚ TU CHYBA NOS ROŚNIE!

Nie kłamie. Testuję na mniejszych ilościach. Zdobywam linki patrze, nie mają aż takiego linkowania a kopią. Do tego trzeba testu aż na tysiącu domen? W naukowym podejściu pewnie trzeba :) Jeżeli ktoś ma możliwości na takie testowania (osobiście nie znam a poznałbym) to i tak mi pewnie nie powie  :faja:

wyniku...

Nie kłamie. Testuję na mniejszych ilościach.

Czy 1 to jest mała ilość?

KOMUŚ TU CHYBA NOS ROŚNIE!

Testuję na mniejszych ilościach

Czy 1 to jest mała ilość?

Blake, zalecasz nie brać drugiej pigułki? ;)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Tajemnica polega na tym że jak strona na której pozyskamy linka jest wartościowa to nie ważne czy gov, czy edu, pl lub każde inne. Wokół tych gov i edu narosło sporo mitów że są wartościowe/ach i och. A są tylko dlatego że niezaspamowane itp. więc link tam pozyskany jest bardziej wartościowy niż pozyskany tam gdzie z automatu pojawia się ich dziennie tysiące.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności