Skocz do zawartości

Czym jest hosting, IP itp. w odniesieniu do strony zapleczowej

aleks1989

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam, że się powtarzam, ale nie odnajduje się jeszcze na tym forum i dopiero teraz zauważyłam, że jest dział - hostingi i domeny///

Może pytanie z typu bardzo bardzo podstawowych, ale choć tłumaczyło mi to już kilka osób (tych znających się na rzeczy) to nadal nie do końca potrafię zrozumieć istotę hostingu...może ktoś przedstawi mi to na przykładzie? Że to serwer , swego rodzaju komputer utrzymujący domeny (czy jakoś tak) to już słyszałam...Jak to wszystko ma się do stron zapleczowych? Załóżmy, że myślę o jednej, jednym porządnym, wartościowym serwisie wspierającym a przy tym generującym ruch. Jak w przypadku chęci stworzenia takiej jednej strony (po jednej dla każdej z 5 firm) ma się hosting? I jak do hostingu ma się IP? Przykładowo dodając linki z jednego komputera na różne strony, fory itd moje IP jest cały to samo? Z góy dzięki

A i jeszcze co do tego hostingu to chodzi, że ma być on po prostu inny od tego na jakim jest strona którą pozycjonuję tak?

Hosting - w uproszczeniu usługa utrzymywania strony www online. Bez hostingu nie ma strony internetowej.

Inny IP "zaplecza" - zdania są podzielone  IMHO lepiej jak strony linkujące (B,C,D,F,G..) >>> do strony A są na innym IP, DNS niż strona A (linkowana - pozycjonowana) . 

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności